Dental Inpuls

4194
Dental Inpuls


Predstavljamo Dental Inpuls, laboratorij koju su osnovali mladi, talentirani tim: Sandi Trkulja i Mauro Ahmić.

"Prirodan zub teško je kopirati, no mi težimo tome i svaki projekt bez obzira koliko kompleksan je prilika da usavršimo tehniku i napravimo nešto zaista posebno"

DM: Kada i gdje je osnovan Vaš laboratorij?
Dental Inpuls: Dental Inpuls osnovan je u Rijeci, 2013. godine.

DM: Kako se razvijao?
Dental Inpuls: Dental Inpuls laboratorij razvijao se sporo ali na čvrstim temeljima s puno ljubavi i entuzijazma, bez velikih očekivanja ali s puno vjere u to šta radimo.

DM: Tko čini Vaš tim?
Dental Inpuls: Naš tim čine dentalni tehničari koji vole svoj posao i stalno su otvoreni za nova učenja i spoznaje. Na taj način nastavljamo jedni druge motivirati.

DM: Koja područja dentalne tehnike pokriva Vaš laboratorij?
Dental Inpuls: Dental Inpuls se bavi isključivo fiksnom protetikom. Posljednjih godinu dana suzili smo specijalnost na bezmetalne radove, cirkoni i press.  Novost u našem laboratoriju je i dolazak velikog majstora mobilne protetike te ćemo polako razvijati i odjel koji će raditi mobilnu protetiku ali ne standardnu već naprednu.

DM: Koji je Vaš princip rada?
Dental Inpuls: Naš princip rada u najvećoj mjeri bazira se na detaljnom planiranju budućeg rada. Veliku pažnju pridodajemo radnim modelima i pripremi slučaja. Dakle, princip rada bazira se na dobroj pripremi i analizi a tek tada slijedi izrada finalnog rada koji također zahtijeva maksimalnu predanost.

DM: Koje tehnologije i proizvođače preferirate?
Dental Inpuls: Preferiramo digitalnu tehnologiju za izradu konstrukcija jer nam to znatno olakšava svakodnevni rad i preciznost a istovremeno omogućava nam da uložimo čim više vremena u kreativni ručni rad. Preferiramo svu najmoderniju tehnologiju koja poboljšava i ubrzava naš svakodnevni rad. Jedan od brandova koji koristimo je Amann Girrbach koji ima odličan sistem izrade radnih modela, artikulatore i digitalnu tehnologiju. Tim brandom zatvaramo krug i sve faze su međusobno kompatibilne.

DM: Da li ste skloniji određenim proizvođačima i kojima?
Dental Inpuls: Bližu suradnju imamo s Amann Girrbach kompanijom koju smo ostvarili prošle godine u obliku certificiranog live lab-a. Ta se suradnja još uvijek razvija i ide u odličnom smjeru.

DM: Koliko Vam je bitna suradnja sa stomatolozima i pacijentima i da li se ona razlikuje od ostalih laboratorija?
Dental Inpuls: Suradnja s stomatolozima i pacijentima je izrazito bitna. Sa stomatolozima se moramo razumjeti da bi mogli surađivati. Pacijente trebamo više educirati da bi mogli razumjeti što točno plaćaju i kupuju od nas.

DM: Što Vas još razlikuje od drugih laboratorija?
Dental Inpuls: Mislimo da svaki laboratorij radi na svoj način i zato smo svi drugačiji jedni od drugih. Znamo samo da mi svoj posao radimo iz ljubavi i to nam je najbitnije. Imamo viziju kojoj težimo i sve nam to predstavlja neku dinamičnu igru i dio života, a igrom slučaja i živimo od toga. Međuti, problem na koje nailazimo vjerujemo da djelimo sa svim laboratorijima.

DM: Da li smatrate da je konstantna edukacija u Vašem poslu bitna i, ako jeste, na koji način se usavršavate?
Dental Inpuls: Konstantna edukacija je jako bitna jer jedino tako možemo ostati u toku. Ova stuka se vrlo brzo razvija i napreduje te sve novitete treba propratiti. Standardi se mjenjaju, pacijenti su sve zahtjevniji I to je njihovo pravo, a mi moramo biti sposobni to im i omogućiti. Usavršavanje ima više oblika, radni tečajevi, predavanje, knjige, časopisi . Međutim, sve to treba podvući pod isti nazivnik a to je priroda. Treba proučavati prirodu, razumjeti je i kopirati. Edukacije nam daju ključ kako nešto dešifrirati u prirodi u obliku materijala s kojima radimo.

DM: Da li svoje znanje prenosite na druge dentalne tehničare i na koji način?
Dental Inpuls: Trenutno nemamo tu mogućnost da prenosimo znanje ali zasigurno hoćemo u bliskoj budućnosti pošto nam je to jedan od ciljeva. Ali najprije za to moramo stvoriti uvjete. Za sada pomažemo srednjoškolcima u našem gradu koji sa svojom profesoricom dolaze k nama u laboratorij  upoznaju se s modernom stomatologijom i tehnikom.

DM: Tko su Vaši uzori u dentalnoj industriji?
Dental Inpuls: Uzora ima jako puno ali radije bi ih nazvali inspiracijm i motivacijom. To su ljudi koji pomiču granice i postavljaju trendove. Inspirativno uzori su nam svi koji kreativno i iskreno stvaraju nove vrijednosti bilo u našoj ili nekoj drugoj industriji.

DM: Koje su Vaše ambicije za budućnost i u kojem pravcu želite razviti laboratorij?
Dental Inpuls: Ambicije su nam uvijek veće od mogućnosti ali svakako bi voljeli biti dio edukacijskog svijeta. Da li u suradnji s nekim ili samo vrijeme će pokazati. Voljeli bi surađivati i stvarati sa svima koji su otvoreni i slobodni. Rasti uz zdravu i konstruktivnu konkurenciju. Voljeli bi sudjelovati i u istraživanjima dentalne medicine i protetike. Ideje za project već postoje te smo trenutno u fazi pregovaranja sa odgovarajućim suradnicima.

Slični postovi

Predstavljanje poliklinike: Poliklinika Ortho Design

Predstavljanje poliklinike: Poliklinika Ortho Design

Poliklinika Ortho Design privatna je zdravstvena ustanova koja pruža stomatološke usluge iz područja ortodoncije, parodontologije, oralne kirurgije, protetike, opće, dječje i estetske stomatologije.

2550
PREDSTAVLJAMO CAD/CAM Dentalni laboratorij Marin Grabovac

PREDSTAVLJAMO CAD/CAM Dentalni laboratorij Marin Grabovac

U svibnju 1993. godine Marin Grabovac je osnovao Dentalni laboratorij Marin Grabovac koji se nalazi u Rijeci, Ante Mandića 35 a. Od osnutka do danas laboratorij je prešao veliki put u razvitku, počevši od jednog zaposlenika i to samog ...

6201

Komentari

Napiši komentar
Web-stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa, rad sa značajkama društvenih medija i za analizu prometa na web stranici. Pojedinosti potražite u gumbu "Prikaži detalje".
Web stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa prikazanih na web mjestu.