Dentalna ordinacija Tina

522
Dentalna ordinacija Tina

Predstavljamo vam intervju s doktoricom Tinom Vukičević, osnivačicom Stomatološke ordinacije Tina, koja već više od dvadeset pet godina uspješno vodi svoju praksu u Zagrebu. U ovom intervjuu, doktorica Tina dijeli svoje bogato iskustvo i strast prema stomatologiji, te nas vodi kroz povijest svoje ordinacije, tehnološke inovacije koje primjenjuje, i filozofiju koja stoji iza njezinog pristupa pacijentima. Osim detaljnog osvrta na razvoj svoje ordinacije, doktorica također otkriva kako svoje znanje i stručnost prenosi na druge stomatologe.

Kada i gdje je osnovana Vaša ordinacija?
Privatnu ordinaciju Dental Office Tina osnovala sam 1997. godine u Splitu, ali zbog privatnih razloga ordinacija je preseljena u Zagreb 2009. godine, gdje i danas uspješno vodim stomatološki biznis. Dental Office Tina nalazi se u Primorskoj 10, u samom centru grada.

Kako se razvijala?
Od samog osnutka, ordinacija se razvijala kao privatna ordinacija u kojoj su se pružale usluge konzervativne dentalne medicine, protetike i implantologije, te estetske stomatologije. U posljednjih 10 godina, sukladno zahtjevima pacijenata, sve više se bavim estetikom lica i vrata.

Tko čini vaš tim?
Uz mene, u ulozi doktorice i voditeljice tima, u stalnoj postavi ordinacije je dentalna asistentica bez koje ne mogu zamisliti radni dan. Prošireni tim ordinacije čine vanjski suradnici koji su uključuju ovisno o kliničkoj slici pacijenta, a to su oralni kirurg, ortodont, parodontolog i pedodont. U Dental Office Tina uvijek su dobrodošli studenti dentalne medicine koji odrađuju stručnu praksu ili mlađi kolege koji stažiraju.

Koja područja stomatologije pokriva Vaša ordinacija?
Ordinacija je široko specijalizirana i pokriva sve specijalističke usluge, kao i estetiku lica i vrata. S obzirom na to da je bavljenje estetikom moj osobni odabir i interes, najveći broj slučajeva u ordinaciji su upravo dentalni estetski zahvati.

Koji je Vaš princip rada?
Rekla bih, vrlo osoban i privatan. Postoji izvjesna povezanost između pacijenata i mene, što je također razlog zašto nemam prevelik broj ljudi u svom timu, a i istovremeno je lakše imati kontrolu nad radom. Ponekad bi poželjela promijeniti princip rada, ali na kraju bih ipak shvatila da to nije put kojim želim ići.

Koje tehnologije i proizvođače preferirate?
Što se tiče tehnologije, pratim trendove na tržištu. Jako sam znatiželjna i posebnu pažnju pridajem stručnoj edukaciji, osobito kad je u pitanju estetika. Proizvođači? S obzirom na to da usko surađujem s tvrtkom Kulzer, kao Opinion Leader za Adriatic regiju, isprobala sam sve njihove proizvode. Mogu reći da Kulzer ima super kvalitetne proizvode s kojima sam jako zadovoljna tako da u mojoj ordinaciji 90 % proizvoda čini Kulzer. Naravno, postoje proizvodi drugih proizvođača s kojima sam „kliknula” pa tako koristim i Ivoclar, Edelweiss, Ultradent...

Imate li bližu suradnju s određenim proizvođačima i s kojima?
Imam. Kulzer!

Koliko Vam je bitna suradnja s pacijentima i razlikuje li se od ostalih ordinacija?
Kao što sam već ranije spomenula, jako mi je bitna suradnja s pacijentima. Volim svoj posao i odlazak u ordinaciju i pacijenti to prepoznaju, manje se boje, opušteniji su i osjećaju se sigurno. Najčešće mi se dogodi da dobijem nove pacijente baš po preporuci što me jako veseli.

Smatrate li da je konstantna edukacija u Vašem poslu bitna i ako jeste na koji način se usavršavate?
Apsolutno je bitna! Bez obzira na to što sam i sama predavač, sudjelujem na edukacijama uvijek kada mi se pruži prilika. Usavršavanje i educiranje za mene je neizostavno, mislim da je to najbolji ulog u sebe.

Prenosite li svoje znanje i na druge stomatologe i na koji način?
Prenosim i to najčešće kroz predavanja i radne tečajeve. Osim toga, često u svojoj ordinaciji „ugostim” mlađe kolege koji su na stažu pa i tako dijelim svoje iskustvo. Uživam u razmjeni znanja i iskustava s kolegama. Nisam sebična po pitanju dijeljenja znanja, jer mislim da svako znanje koje se ne prenosi, zapravo ne služi ničemu.

Koje su Vaše ambicije za budućnost i u kojem pravcu želite da razvijate stomatološku ordinaciju?
Želim da moja ordinacija i dalje ostane mala i intimna ordinacija koja prati trendove u dentalnoj industriji. Kroz dugi niz godina to mi se zaista pokazalo kao pozitivno iskustvo. Što se tiče ambicija za budućnost, i dalje želim prenositi svoje znanje kao predavač i dok ću imati pozitivan feedback od ostalih kolega, neću prestati s edukacijama. Ujedno, to je nešto što me drži u toku s trendovima, tako da planiram i dalje nastaviti u tom smjeru.

Slični postovi

Q & A s Rikom Jacobsom - Uspon digitalne stomatologije

Q & A s Rikom Jacobsom - Uspon digitalne stomatologije

Rik Jacobs suosnivač i voditelj tvrtke NextDent koju je preuzeo 3D Systems.U ovom intervjuu dijeli svoja razmišljanja o trenutnom stanju dentalnog tržišta,mogućnostima daljnjeg napretka i ključnom utjecaju digitalne stomatologije za liječnike i...

1578
Intervju Robert Arvai-Uspio sam spojiti dva svijeta: znanost i tehniku

Intervju Robert Arvai-Uspio sam spojiti dva svijeta: znanost i tehniku

Predstavljamo Vam Roberta Arvaia, švicarskog dentalnog tehničara naših korijena, internacionalnog predavača, vlasnika dentalnog laboratorija Ardenta, Chur, Švicarska. O školovanju, tvrtki Cendres + Metaux, spajanju znanstvenog pristupa sa...

1923
Upoznajte Microdental - Q&A sa doktorom Dean Medica

Upoznajte Microdental - Q&A sa doktorom Dean Medica

Upoznajte Microdental Q&A sa doktorom Dean Medica  

2362

Komentari

Napiši komentar
Web-stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa, rad sa značajkama društvenih medija i za analizu prometa na web stranici. Pojedinosti potražite u gumbu "Prikaži detalje".
Web stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa prikazanih na web mjestu.