Ekskluzivan intervju s HIROKI GOTOM!

1199
Ekskluzivan intervju s HIROKI GOTOM!

O školovanju, životu u SAD-u, budućnosti dentalne industrije i dr. saznajte u kratkom intervjuu koji je dao za DM News. 

DM: Kada i gdje ste završili svoje školovanje i kakvi su bili vaši planovi nakon diplomiranja?

Hiroki Goto: Diplomirao sam na dvogodišnjem programu Škole dentalne tehnike (Dental Technician School) u Tokiju 1992. godine. Nakon toga sam započeo svoju karijeru u komercijalnom dentalnom laboratoriju u Tokiju nakon diplome. Pet godina nakon toga, pohađao sam jednogodišnji postdiplomski napredni program rada u porculanu u Tokiju. 

DM: Kakve ste počasti dostigli tijekom dugogodišnjeg poslovanja?

Hiroki Goto: Bio sam pozvan u Noritake tim instruktora. Moji članci su bili prevedeni na engleski, njemački, talijanski i mnoge druge jezike. Bio sam pozvan kao predavač na mnogobrojne tečajeve po cijelom svijetu.

DM: Jeste li zamišljali da ćete nakon diplomiranja biti ovako uspješni?

Hiroki Goto: Nikada.

DM: Na koji način se nastavljate usavršavati?

Hiroki Goto: Teško je odgovoriti na to pitanje. Zato što volim svoj posao, ne trebam sam sebe (po)gurati riječima: „Hej, nemoj izgubiti motivaciju!“. Moj cilj je, da kao dentalni keramičar uvijek pokušam napraviti prirodan zub, što naravno nikada neće biti moguće, ali još uvijek nastojim sebi nametnuti taj izazov. To je možda to, što će me uvijek motivirati.

DM: Što je za vas važnije: teorija ili praksa?

Hiroki Goto: Definitivno oboje. Ne mogu dati prioritet nijednom. 

DM: Što vas razlikuje od ostalih predavača?

Hiroki Goto: Realnost. Radio sam u on-site dentalnom laboratoriju otprilike 20 godina što znači, da sam spoznao pravi smisao povratnih informacija zato što sam svakodnevno radio sa stomatolozima i pacijentima. Poruka mojih predavanja je ustvari stvarno događanje iza kulisa stomatologije.

DM: Posjećujete li predavanja svojih kolega? Možete li izdvojiti neke od njih koji su na vas ostavili osobit dojam?

Hiroki Goto: Willi Geller, Naoki Aiba, Michel Magne, Pascal Magne, Naoki Hayashi, Luke Hasegawa, Naoto Yuasa, Alek Aronin.

DM: Koliko vam se sviđa život u SAD-u i jeste li se usavršili u profesionalnom smislu tijekom svojeg bivanja tamo?

Hiroki Goto: Kao dentalni tehničar preferiram život i rad u SAD-u. Osjećam se kao dio tima. Ne bi bio to što jesam, da nisam došao u Ameriku. Naučio sam prilično bitne stvari koje su mi pomogle da shvatim, da dentalni tehničar nije samo izrađivač zubi, već je i profesionalac koji svojom ekspertizom pomaže pacijentu pri ostvarenju boljeg estetičkog zadovoljstva i na taj ih način usrećuje. Velika je odgovornost našega posla.

DM: Jeste li tehničar koji više voli raditi s pacijentima ili više preferirate raditi na tečajevima?

Hiroki Goto: Preferiram rad s pacijentima i stomatolozima već cijelu svoju karijeru. U suprotnom bi moja poruka/misao vodilja izgubila smisao. 

DM: S koliko stomatologa surađujete i koliko radova možete napraviti u jednom mjesecu?

Hiroki Goto: Radim s tri protetičara. Često me pitaju koliko radova mogu napraviti u jednom mjesecu. Nažalost, ne mogu odgovoriti na to pitanje jer sam uz posao dentalnog tehničara i menadžer, stoga ima mnogo zadataka koji znaju doći neplanirano, kao što su, na primjer, konzultacije s pacijentom, određivanje nijanse, provjera preparacije, provjera otiska, fotografiranje, upravljanje tijekom posla i sl… Sve te stvari radim tijekom mojeg rada u porculanu.

DM: Za kraj, što mislite, kakva je budućnost dentalne industrije?

Hiroki Goto: Jako sam uzbuđen zbog digitalizacije dentalne tehnike. Radujem se evolucijama. Tehnologija nam pomaže u poboljšanju naših života na mnoge načine. Nemoguće stvari postaju moguće. Po drugoj strani moramo pronaći način da inkorporiramo noviju tehnologiju u postojeće metode rada. 
To znači da će u budućnosti preživjeti tri tipa dentalnih tehničara: tehničar, koji je vrlo kreativan i talentiran za visoko zahtijevane pacijente; tehničar, koji samo završava  slučajeve koje je izradio stroj ili tehničar, koji veoma dobro upravlja računalom. Drugi će biti eliminirani iz ove industrije.

 

Slični postovi

Intervju s vrhunskim tehničarom i predavačem: NONDAS VLACHOPOULOS

Intervju s vrhunskim tehničarom i predavačem: NONDAS VLACHOPOULOS

"Praksa sama po sebi nije dovoljna... Teorija sama po sebi nije dovoljna… Jednako važne su obje…znanje je moć, dok je neznanje strah." Kratak intervju s ovim vrhunskim predavačem pročitajte u nastavku teksta.

2999
Intervju Robert Arvai-Uspio sam spojiti dva svijeta: znanost i tehniku

Intervju Robert Arvai-Uspio sam spojiti dva svijeta: znanost i tehniku

Predstavljamo Vam Roberta Arvaia, švicarskog dentalnog tehničara naših korijena, internacionalnog predavača, vlasnika dentalnog laboratorija Ardenta, Chur, Švicarska. O školovanju, tvrtki Cendres + Metaux, spajanju znanstvenog pristupa sa...

1891

Komentari

Napiši komentar
Web-stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa, rad sa značajkama društvenih medija i za analizu prometa na web stranici. Pojedinosti potražite u gumbu "Prikaži detalje".
Web stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa prikazanih na web mjestu.