GC Tooth Mousse Portfolio

14296
GC Tooth Mousse Portfolio

Od predstavljanja krajem 2002. godine (Australija/Novi Zeland), GC Tooth Mousse brzo je postao omiljeni proizvod među stomatološkim stručnjacima kao lokalni premaz za zube za različite primjene.

Pronalazi se sve više područja primjene za GC Tooth Mousse, pa smo smatrali korisnim obuhvatiti najčešće primjene.

Ako već koristite GC Tooth Mousse, nadamo se da možete pronaći neke dodatne primjene čitajući kliničke slučajeve. Ako niste još probali ovaj izvrstan proizvod, nadamo se da će vas sve veći broj kliničkih studija slučajeva potaknuti na probu.

Pitanja, koja vam sigurno redovno postavljaju:

  • Zašto trebam takvo liječenje?
  • Koliko košta?
  • Kako nanijeti GC Tooth Mousse?
  • Kad se završi postupak koliko će trajati?

Prva dva pitanja su relativno laka no treće i četvrto mogu zahtijevati dobro uvježbani i složeni odgovor koji vam je često neugodan.

Kako nanijeti GC Tooth Mousse?

Nanošenje je jednostavno. GC Tooth Mousse valja nanijeti navečer ili ujutro nakon čišćenja zubi - koristiti prst, kuglicu vate ili konfekcijsku žlicu za nanošenje paste na zube - ostaviti djelovati 2 do 5 minuta.

Kad se završi postupak koliko će trajati?

“Pa, hm... to sve zavisi kako dobro čistite zube, o uvjetima vaše sline i kiselosti nakupljenog plaka”, može biti razuman odgovor. Nažalost, njime se izbjegava odgovor na pitanje o dugotrajnosti.

Drugi odgovor može biti: “Ako možete nastaviti s pravilnim čišćenjem, redovito odstranjivati sav plak te ako je vaša slina zdrava, onda se može očekivati X godina. Međutim, trebali biste se složiti s godišnjim programom održavanja pri čemu redovito kontroliramo vašu slinu, nakupljanje plaka, kao i kiselost plaka. To ćevam pružiti maksimalnu dugotrajnost te nama omogućiti uvođenje programa rane prevencije ako otkrijemo bilo kakve moguće probleme. Godišnji program održavanja koštao bi X. Želite li nastaviti s time?”

“Koliko dugo trebam koristiti GC Tooth Mousse?”

To je još jedno često postavljano pitanje. Zavisno o kliničkom slučaju i razlogu za propisivanje GC Tooth Mousse, vaš odgovor može biti, “Volio bih da ju koristite svaki dan i nanosite prije spavanja. Zatim da se vratite za X tjedana kako bismo mogli provjeriti vaše vrijednosti sline i plaka i odlučiti trebate li nastaviti s uporabom. Dodatno će se naplatiti test sline ili plaka.”

Osjetljivost zubi

Desetogodišnja Emma žalila se na osjetljivost nepčane površine gornjih sjekutića. Pokazivali su karakteristični model gubitka zubi koji je ukazivao na otapanje u dodiru sa želučanim sadržajem. Ostala područja zubi nisu bila zahvaćena te su izgledala klinički normalno. Njezino opće zdravlje bilo je dobro, međutim patila je od astme koja je zahtijevala dnevno korištenje nekoliko terapijskih lijekova. Umjereno je uzimala kofein (140 mg/dan) iz bez-alkoholnih kola pića. Dnevno je pila malo vode, izbjegavala je piti veće količine hladne vode, budući da joj je to izazivalo mučninu u želucu. Detaljnim ispitivanjem se otkrilo da Emma nekoliko godina boluje od gastroezofagealnog refluksa, bolesti koja se često povezuje s astmom. Primijetila je da joj je refluks slabiji one dane kad nije pila bezalkoholna kola pića.

Emmin test sline pokazao je niski stupanj nestimuliranog toka i kiseli pH, no normalne parametre stimulirane sline. Niski pH objašnjavao se djelomično negativnom ravnotežom tekućina (od diuretičkog učinka kofeina) te hiposalivacijskim učincima njezinih lijekova. Savjetovalo joj se da ne pije bezalkoholna kola pića, budući da kofein stimulira stvaranje želučane kiseline te može pogoršati želučani refluks. Emmi se također savjetovalo polagano pijenje tople vode kako bi se stimulacija izlučivanja želučane kiseline uslijed širenja želuca svela na minimum. Upućena je svom liječniku koji je razmotrio korist korištenja lijeka antagonista H-2 receptora za sprječavanje stvaranja želučane kiseline. Emmi se savjetovalo nanošenje paste GC Tooth Mousse direktno na erodirane nepčane površine što je odmah otklonilo osjetljivost. Nakon 2 tjedna erodirani dentin je pokriven tankim slojem materijala GC Fuji II LC i kompozita za daljnju zaštitu.

Ortodoncija

Pokazalo se da Recaldent CPP-ACP (kasein fosfopeptid-amorfni kalcij fosfat) utječe na bijele mrlje osobito kod pacijenata pod ortodontskom terapijom. Ovu seriju kliničkih fotografija stavio je na raspolaganje ortodont koji je koristio prototip paste koji sadrži 5% Recaldent CPP-ACP nakon skidanja bravica.

Kako bi se izbjegla pojava bijelih mrlja, preporuča se nanositi GC Tooth Mousse dva puta dnevno tijekom cijelog razdoblja dok su bravice u ustima ili se koristi druga oralna naprava.

Kserostomija

Helen, 55-godišnja ravnateljica škole, žalila se na izrazitu osjetljivost na hladno i zrak koja je zahvaćala brojne površine korijena njezinih zubi. Taj se problem pojavio prije šest mjeseci, no s vremenom je postao ozbiljniji. Također je primijetila male kavitacije na nekim površinama korijena. Istodobno je Helen primijetila i veću suhoću u ustima i očima. Njezino opće zdravlje bilo je dobro i nije imala drugih zdravstvenih problema. Klinički pregled je pokazao da su izložene površine korijena prednjih gornjih zubi zahvaćene erozijom te da su izuzetno osjetljive na zrak i toplinske podražaje. Karijesne lezije površine korijena prisutne su na prednjim donjim zubima. Test sline pokazao je kiseli pH sline, nestimulirane i stimulirane. Također je imala smanjeni puferski kapacitet sline. Analiza stila života pokazala je da Helen nije konzumirala ni kofein ni alkohol te je pila više od 2 litre vode dnevno. Kombinacija smanjenih parametara izlučivanja sline i suhoće očiju kod ženskih pacijentica te dobi upućuje na primarni Sjögrenov sindrom. Serološki testovi i biopsija labijalne žlijezde slinovnice potvrdili su ovu pretpostavljenu kliničku dijagnozu. S obzirom na probleme karijesa i erozije, Helenin kućni program njege uključivao je primjenu paste GC Tooth Mousse dva puta dnevno, zamjenske sline te terapiju klorheksidin gelom jedanput tjedno za sprječavanje štetnih bakterija. Nakon izrade ispuna kavitacija pomoću materijala GC Fuji Triage (ili alternativno kombinacijom GC Fuji Triage i kompozita), Helen je započela tromjesečni terapijski program kako bi se osigurao redoviti pregled statusa i osigurao kontinuirani nanos fluoridnog laka na rizične površine zubi.

Slični postovi

Restaurativna dentalna medicina - GC everX Posterior

Restaurativna dentalna medicina - GC everX Posterior

GC everX Posterior je vlaknom pojačani kompozit koji se koristi kao zamjena za dentin, zajedno s konvencionalnim kompozitom kao što je G-aenial...

2563
Bluephase Style!

Bluephase Style!

Bluephase Style je ergonomski oblikovana. Iako je izrađena na provjerenim tehnologijama Bluephase uređaja, uključuje i optimizirane značajke. Nudi...

1254

Komentari

Napiši komentar
Web-stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa, rad sa značajkama društvenih medija i za analizu prometa na web stranici. Pojedinosti potražite u gumbu "Prikaži detalje".
Web stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa prikazanih na web mjestu.