Gelatamp - srebro dobro kao zlato!

9910
Gelatamp - srebro dobro kao zlato!

Gelatamp by Roeko za pouzdani tretman nakon ekstrakcije:

  • brzo zaustavljanje krvarenja
  • stabilizacija krvnog ugruška
  • nesmetana i potpuna resorpcija
  • djelotvornost protiv širokog spektra bakterija
  • dugotrajan depo-efekt sa Gelatamp-om
  • nema komplikacija u procesu cijeljenja
  • rana se ne treba ponovno otvarati
  • štedi se vrijeme

 

Nakon ekstrakcija i ostalih kirurških postupaka, komplikacije su česte, posebice one izazvane bakterijskom infekcijom. Gelatamp pruža zubaru efikasan i biokompatibilan medicinski proizvod za pouzdan post-ekstrakcijski tretman. Gelatamp ima značajnu prednost, osiguravajući istovremeno i zaustavljanje krvarenja i antibakterijsko djelovanje.
 

Gelatamp je napravljen od pjenaste želatine i fino raspršenog (koloidalnog) srebra. Srebro oslobađa ione srebra u vlažnim uvjetima. Čak i male količine ovih iona imaju antibakerijsko djelovanje, bez stvaranja rezistencije. Gelatamp je djelotvoran protiv svih mikroorganizama koji se nalaze u usnoj šupljini, posebice gram-negativnih mikroorganizama. Utvrđeno je da je proizvod vrlo djelotvoran protiv bakterija koje su rezistentne na antibiotike.
 

Fino raspršeno koloidalno srebro pruža veliku aktivnu površinu, koja za trajno oslobađanje iona srebra. Budući da se srebro ne otapa jednostavno, ne ispire se sa želatinske spužvice, već se, tijekom njene resorpcije, kontinuirano oslobađa.To znači da Gelatamp ima depo-efekt – proizvod ima antibakterijsko djelovanje tijekom cijelog procesa resorpcije. Dodatni lijekovi nisu potrebni. Gelatamp štedi vrijeme i pacijenti ga dobro podnose.
 

Zaustavljanje krvarenja i preventiva postoperativnog krvarenja sa želatinom
 

Ujednačeno porozna, pjenasta struktura u stanju je nekoliko puta apsorbirati vlastitu težinu krvi, pospješujući svojom velikom površinom agregaciju trombocita i ispunjavajući šupljinu rane. Čep koji je tako formiran ima uvijek isti volumen, precizno prijanja uz stijenke i stabilizira krvni ugrušak.To spriječava stvaranje napuknuća i sekundarnih šupljina koje bi se, bez Gelatamp-a mogle formirati prilikom skupljanja krvnog ugruška i tako izazvati infekciju uzrokovanu nakupljanjem kontaminirane sline.
 

Gelatamp ostaje u alveoli i potpuno se resorbira unutar 4 tjedna.

Gelatamp je napravljen od želatine farmaceutske kvalitete i koloidalnog srebra. Kontrola kvalitete, koja se provodi u svim stadijima: sirovog materijala, proizvodnje, sterilizacije i gotovog proizvoda, garantira trajnu visoku kvalitetu i djelotvornost. Gelatamp ne sadržava nikakve boje. Smeđa boja dolazi od koloidalnog srebra.

 

Indikacije

Liječenje alveola i dubljih rana, npr. nakon:

  • ekstrakcija
  • apikalnih amputacija
  • perforacije maksilarnog sinusa
  • ostalih kirurških tretmana (uklanjanja tumora ili retiniranih zuba)

Profilaksa:

  • stvaranja sekundarnih kaviteta
  • infekcija rana
  • spriječavanje sekundarnog krvarenja kao pokrivanja rane nakon gingivektomije i kod periodontopatija.

 

Uputstva za uporabu:

Gelatamp dolazi steriliziran i spreman za uporabu.Veličina spužvice može se, ukoliko je potrebno, prilagoditi veličini alveole. Dvije Gelatamp spužvice mogu se koristiti kod većih rana. Mora se obratiti pažnja da se spužvica ne pritišće. Pritisak na spužvicu uništit će njenu strukturu i onemogućiti sakupljanje krvi u njoj.

 

Često postavljana pitanja:

Kako se Gelatamp siječe na potrebnu veličinu?

Korištenjem steriliziranih škarica isjecite Gelatamp kod liječenja manjih rana.Važno je ne pritiskati spužvicu. Za veće rane, mogu se korisititi dvije spužvice.
 

Što je koloidalno srebro?

Koloidalno srebro je fino raspršeno metalizirano srebro, koje je vezano za bjelančevinu. Elementarno srebro je oligodinamično, tj. baktericidno tijekom produženog vremenskog razdoblja, zahvaljujući malim količinama iona srebra koji se oslobađaju u vlažnim uvjetima.
 

Može li se Gelatamp prije korištenja natopiti sa medikamentima?

Ne, Gelatamp se mora u suhom stanju postaviti u ranu. Prethodno natapanje spužvice sa bilo kakvom tekućinom, onemogućilo bi apsorpciju krvi i zaustavljanje krvarenja.
 

Može li se Gelatamp pritiskati prije korištenja?

Ne, pritisak bi uništio strukturu spužvice. Akumulacija trombocita unutar njene strukture, neophodna je za koagulaciju.
 

Treba li se rana unaprijed dezinficirati?

Kada koristite Gelatamp, nije potrebno koristiti dodatna sredstva za dezinfekciju.
 

Može li se Gelatamp koristiti kod inficiranih rana, npr. kod suhih alveola?

Ne, Gelatamp se koristi za preventivu infekcije rane. Želatinska spužvica osigurava nesmetan proces zarastanja nove i neinficirane rane. U slučaju suhe alveole, rana je već inficirana i ugrušak je već propao.
 

Može li se, nakon otvaranja, Gelatamp koristiti bez sterilizacije preostalih spužvica?

Da. Gelatamp dolazi u steriliziranom stanju. Ponovna sterilizacija mogla bi promijeniti njegova fizička svojstva i umanjiti njegovu djelotvornost. Antimikrobna svojstva koloidalnog srebra osigurat će da čak i nakon vađenja većeg broja spužvica, ostatak ostane sterilan sve do datuma isteka. Potrebno je osigurati da sadržaj pakiranja nije izložen kontaminaciji. Ovo su rezultati 3-godišnjeg istraživanja sterilnosti Gelatamp-a.

Slični postovi

VistaScan Mini View – Skener slikovnih ploča sa zaslonom osjetljivim na dodir za intraoralne formate

VistaScan Mini View – Skener slikovnih ploča sa zaslonom osjetljivim na dodir za intraoralne formate

VistaScan Mini View čini dijagnostiku slikovnih ploča bržom, pouzdanijom i praktičnijom za stomatologe.

2444
Chiropro Plus, specijalno dizajniran za oralne kirurge!

Chiropro Plus, specijalno dizajniran za oralne kirurge!

Jednostavnost. Kamen temeljac novog proizvodnog asortimana motora za oralnu kirurgiju I implantologiju iz Bien-Air Dental-a. Tijekom dizajniranja ova dva nova sustava, sve je usmjereno na to da se ova pametna rješenja naprave jednostavnijim za...

768
Piezon master Surgery - Revolucija u ordinaciji

Piezon master Surgery - Revolucija u ordinaciji

Na temelju tridesetogodišnjeg iskustva sa originalnom Piezon metodom švicarske tvrtke EMS i zahvaljujući kontinuiranom razvoju ove jedinstvene tehnologije, Piezon master kirurška jedinica je od sada dostupna i za stomatološke, oralne i...

1715

Komentari

Napiši komentar
Web-stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa, rad sa značajkama društvenih medija i za analizu prometa na web stranici. Pojedinosti potražite u gumbu "Prikaži detalje".
Web stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa prikazanih na web mjestu.