Kemijska obrada kanala

3048
Kemijska obrada kanala

ChlorCid® / ChlorCid® V

ChlorCid je 3% otopina natrij-hipoklorita. Učinkovito dezinficira i rastvara odumrlo tkivo. ChlorCid je tekućina dok je ChlorCid V, viskozni rastvor u vidu gela koji ne migrira nakon aplikacije, čak i u širokim maksilarnim kanalima. Ekonomičan za upotrebu; napunite 1.2 ml - šprice brzo i lako iz velike 30 ml IndiSpense šprice.

 • Za intenzivnu dezinfekciju korijenskog kanala
 • dostupan u dva viskoziteta


File-Eze® EDTA

EDTA preparat za podmazivanje. File-Eze je učinkovita 19% EDTA u vodenoj otopini, viskozne konzistencije za podmazivanje preparacije korijenskoga kanala. Ne sadrži perokside koji mogu utjecati na polimerizaciju kompozitnih materijala za punjenje.

 • Omogućava bolju prohodnost instrumenata kroz kanal
 • Visoki pH od 10-11 za optimalnu kelaciju


UltraCal® XS

UltraCal XS je pasta od 35% kalcijevog hidroksida u vodenoj otopini za privremene ispune korijenskih kanala. Kalcijev hidroksid zbog svoje visoke pH vrijednosti ima intenzivno antibakterijsko svojstvo i stimulira stvaranje sekundarnog dentina. Ostatak se može lako i potpuno ukloniti iz kanala pomoću rastvora limunske kiseline Citric Acid 20% i nastavka NaviTip® FX™.

(Napomena: za dugotrajna podlaganja kaviteta preporučujemo Ultra-Blend ® plus.)

 • Jedini preparat kalcijevog hidroksida koji teče kroz fine NaviTip® kanile
 • Nanosi se baš tamo gdje je potreban, do apeksa!
 • Visoka pH vrijednost od 12,5
 • Rendgenski vidljiv (radio-opacitetan)


Consepsis®/Consepsis® V

Consepsis je 2% otopina klorheksidin glukonata i ima dvostruku primjenu:

1. Kao antimikrobni tretman za preparacije i kavitete prije definitivnih cementiranja.

Smanjite mogućnost post-operativnog pulpitisa i osjetljivosti temeljitim čišćenjem i dezinficiranjem preparacije sa Consepsis-om prije pečaćenja i definitivnih ispuna. Koristite prije cementiranja krunica, veneera (ljuskica) (privremenih ili trajnih) kao i kompozitnih ispuna. Dezinfekcija sa skoro pH neutralnim Consepsisom može pasivno kontrolirati i non-hiperemijsko krvarenje. Koristite Consepsis prije postupka adhezije za dezinfekciju ogoljelog dentina nakon parodontalnog tretmana. Koristite Blue Mini Dento-Infusor ili Black Mini Brush nastavake.

2. Kao zadnji endodontski irigans prije obturacije korijenskih kanala.

Consepsis se preporuča u redovnom protokolu endodonske dezinfekcijske irigacije (kemijske obrade kanala), kao zadnji irigans prije definitivnog punjenja kanala. Consepsis se treba koristit za dezinfekciju kanala poslije odstranjivanja zaostatnog sloaj: Natrij-hipoklorit se mora potpuno odstraniti iz kanala i isprati fiziološkom prije primjene Consepsisa. NaviTip Sideport kanila sa dva lateralna otvora je idealna za ovu proceduru.

Consepsis je tekućina; Consepsis V, je više viskozna formiulacija, ostaje na mjestu čak i u širokim maksilarnim kanalima.

Ekonomična primjena: Napunite 1.2 ml šprice brzo i jednostavno iz velike 30 ml IndiSpense šprice. Koristite NaviTip 29 sa (širu kanlilu) Consepsis V.

VAŽNA NAPOMENA: Ne mješajte Consepsis i ChlorCid u kanalu jer se formira štetni kemijski spoj.

 • Za dezinfekciju kaviteta i korijenskh kanala
 • Dugotrajno i učinkovito antibakterijsko djelovanje
 • Smanjuje rizik od ponovnog karijesa i post-operativne osjetljivosti
 • Poboljšava jačinu vezivanja sa mnogim adhezivnim sredstvima

Slični postovi

Antibiotici u endodonciji

Antibiotici u endodonciji

Antibiotici su antimikrobni lijekovi koji se koriste za liječenje infekcija kada se klinički procjeni da je odbrana domaćina nedovoljna za prevladavanje postojeće infekcije. Svrha antibiotske terapije je pomoći odbrani domaćina u kontroli i...

20079
VDW.GOLD RECIPROC-Motor za strojnu endodonciju s integriranim apeks lokatorom

VDW.GOLD RECIPROC-Motor za strojnu endodonciju s integriranim apeks lokatorom

All-in-one: VDW.GOLD®RECIPROC® nudi efikasnu preparaciju i precizno određivanje dužine u jednom uređaju. Zahvaljujući velikoj knjižnici iglica s unaprijed podešenim programima za sve vodeće preparacijske sustave, pogodan je za preparaciju u...

5717
Prednosti i mane jednoposjetne i višeposjetne endodoncije

Prednosti i mane jednoposjetne i višeposjetne endodoncije

Hronični apikalni parodontitis je oboljenje koje zahvata područje oko vrha korijena zahvaćenog zuba i nastaje širenjem upale iz infciranog korijenskog kanala. Prema rezultatima studije koju su, u više kliničkih studija, proveli Sathorn C. i...

8224

Komentari

Napiši komentar
Web-stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa, rad sa značajkama društvenih medija i za analizu prometa na web stranici. Pojedinosti potražite u gumbu "Prikaži detalje".
Web stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa prikazanih na web mjestu.