Kemijska obrada kanala

3063
Kemijska obrada kanala

ChlorCid® / ChlorCid® V

ChlorCid je 3% otopina natrij-hipoklorita. Učinkovito dezinficira i rastvara odumrlo tkivo. ChlorCid je tekućina dok je ChlorCid V, viskozni rastvor u vidu gela koji ne migrira nakon aplikacije, čak i u širokim maksilarnim kanalima. Ekonomičan za upotrebu; napunite 1.2 ml - šprice brzo i lako iz velike 30 ml IndiSpense šprice.

  • Za intenzivnu dezinfekciju korijenskog kanala
  • dostupan u dva viskoziteta


File-Eze® EDTA

EDTA preparat za podmazivanje. File-Eze je učinkovita 19% EDTA u vodenoj otopini, viskozne konzistencije za podmazivanje preparacije korijenskoga kanala. Ne sadrži perokside koji mogu utjecati na polimerizaciju kompozitnih materijala za punjenje.

  • Omogućava bolju prohodnost instrumenata kroz kanal
  • Visoki pH od 10-11 za optimalnu kelaciju


UltraCal® XS

UltraCal XS je pasta od 35% kalcijevog hidroksida u vodenoj otopini za privremene ispune korijenskih kanala. Kalcijev hidroksid zbog svoje visoke pH vrijednosti ima intenzivno antibakterijsko svojstvo i stimulira stvaranje sekundarnog dentina. Ostatak se može lako i potpuno ukloniti iz kanala pomoću rastvora limunske kiseline Citric Acid 20% i nastavka NaviTip® FX™.

(Napomena: za dugotrajna podlaganja kaviteta preporučujemo Ultra-Blend ® plus.)

  • Jedini preparat kalcijevog hidroksida koji teče kroz fine NaviTip® kanile
  • Nanosi se baš tamo gdje je potreban, do apeksa!
  • Visoka pH vrijednost od 12,5
  • Rendgenski vidljiv (radio-opacitetan)


Consepsis®/Consepsis® V

Consepsis je 2% otopina klorheksidin glukonata i ima dvostruku primjenu:

1. Kao antimikrobni tretman za preparacije i kavitete prije definitivnih cementiranja.

Smanjite mogućnost post-operativnog pulpitisa i osjetljivosti temeljitim čišćenjem i dezinficiranjem preparacije sa Consepsis-om prije pečaćenja i definitivnih ispuna. Koristite prije cementiranja krunica, veneera (ljuskica) (privremenih ili trajnih) kao i kompozitnih ispuna. Dezinfekcija sa skoro pH neutralnim Consepsisom može pasivno kontrolirati i non-hiperemijsko krvarenje. Koristite Consepsis prije postupka adhezije za dezinfekciju ogoljelog dentina nakon parodontalnog tretmana. Koristite Blue Mini Dento-Infusor ili Black Mini Brush nastavake.

2. Kao zadnji endodontski irigans prije obturacije korijenskih kanala.

Consepsis se preporuča u redovnom protokolu endodonske dezinfekcijske irigacije (kemijske obrade kanala), kao zadnji irigans prije definitivnog punjenja kanala. Consepsis se treba koristit za dezinfekciju kanala poslije odstranjivanja zaostatnog sloaj: Natrij-hipoklorit se mora potpuno odstraniti iz kanala i isprati fiziološkom prije primjene Consepsisa. NaviTip Sideport kanila sa dva lateralna otvora je idealna za ovu proceduru.

Consepsis je tekućina; Consepsis V, je više viskozna formiulacija, ostaje na mjestu čak i u širokim maksilarnim kanalima.

Ekonomična primjena: Napunite 1.2 ml šprice brzo i jednostavno iz velike 30 ml IndiSpense šprice. Koristite NaviTip 29 sa (širu kanlilu) Consepsis V.

VAŽNA NAPOMENA: Ne mješajte Consepsis i ChlorCid u kanalu jer se formira štetni kemijski spoj.

  • Za dezinfekciju kaviteta i korijenskh kanala
  • Dugotrajno i učinkovito antibakterijsko djelovanje
  • Smanjuje rizik od ponovnog karijesa i post-operativne osjetljivosti
  • Poboljšava jačinu vezivanja sa mnogim adhezivnim sredstvima

Slični postovi

Saznajte više o fleksibilnosti Hyflex EDM

Saznajte više o fleksibilnosti Hyflex EDM

HyFlex Edm instrumenti čine petu generaciju instrumenata za obradu kanala. HyFlex EDM NiTi imaju potpuno nova svojstva zbog inovativnog načina proizvodnje uz upotrebu procesa električnog pražnjenja. Ovako nastaje jedinstvena površina na novim NiTi...

579
Univerzalni i fleksibilni instrument - Reciproc blue

Univerzalni i fleksibilni instrument - Reciproc blue

Neprestano težeći inovacijama, VDW je razvio toplinsko rješenje za povećanu fleksibilnost NiTi. Pet godina nakon lansiranja RECIPROC-a, VDW predstavlja RECIPROC blue u 2016.godini- univerzalni i fleksibilni instrument za većinu kliničkih...

1060
R-PILOT™ otkriva novi svijet endodoncije

R-PILOT™ otkriva novi svijet endodoncije

Svaki stomatološki postupak započinje s pravilnom pripremom kanala korijena zuba, a stvaranje sigurnog puta prema vrhu korijena igra ključnu ulogu u tom procesu. Za sve one slučajeve kada je potrebno postići precizan i siguran put prema vrhu...

181

Komentari

Napiši komentar
Web-stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa, rad sa značajkama društvenih medija i za analizu prometa na web stranici. Pojedinosti potražite u gumbu "Prikaži detalje".
Web stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa prikazanih na web mjestu.