Predstavljanje poliklinike: Poliklinika Ortho Design

2553
Predstavljanje poliklinike: Poliklinika Ortho Design

U daljem tekstu vas kroz intervju upoznajemo s Poliklinikom. Razgovarali smo sa doktoricom Vanjom Delladio Hadžović o tome koliko je bitna suradnja s pacijentima, što ih razlikuje od drugih ordinacija, koliko je bitna edukacija i drugim temama.


DM: Kada i gdje je osnovana Vaša ordinacija?

Ortho Design: Poliklinika Ortho Design osnovana je 2015. godine u malom mjestu između Varaždina i Čakovca, Gornjem Kuršancu. Radi se o obiteljskoj poliklinici čiji je osnivač Slavko Delladio, dr.med.dent. spec. ortodoncije.

DM: Kako se razvijala?

Ortho Design: Samu Polikliniku osnovao je Slavko Delladio, dr.med.dent. spec.ortodoncije koji ima već više od 28 godina iskustva u ortodonciji, a u općoj stomatologiji i više. Zbog sve većeg obujma posla otvara Polikliniku Ortho Design. Svoje znanje iz ortodoncije prosljeđuje kćeri Marini Delladio Cupek, dr.med.dent. koja se usmjerila u to područje, dok se kćer Vanja Delladio Hadžović usmjerila u područje opće i estetske stomatologije, oralne kirurgije i parodontologije. Cilj Poliklinike je jednog dana obujmiti sva područja iz stomatologije kako bi se svakom pacijentu mogla pružiti usluga na jednome mjestu.

DM: Tko čini vaš tim?

Ortho Design: Naš tim sastoji se od doktora dentalne medicine i dentalnih asistenata koji su tu kako bi nam pomogli u našem poslu, ali i kako bi svakom pacijentu omogućili da se osjeća ugodno kod nas. Svaki član tima usmjeren je na područje koje najviše želi i voli raditi. Na taj način pokušavamo obuhvatiti sve grane stomatologije te si međusobno potpomažemo i surađujemo u terapiji pojedinog pacijenta.

DM: Koja područja stomatologije pokriva vaša ordinacija?

Ortho Design: Nastojimo da naša Poliklinika u skorije vrijeme pokrije sva područja stomatologije kako bi pacijentima mogle biti pružene sve usluge na jednom mjestu. Trenutno se najviše bavimo ortodoncijom, protetikom, općom i estetskom stomatologijom. Jedna smo od rijetkih ordinacija u Republici Hrvatskoj koja pacijente s dentalnom fobijom liječi uz pomoć sedacije rajskim plinom (Master Flux). Iz tog razloga sve veći profil pacijenata čine djeca, ali i odrasli koji imaju takav oblik straha. Pošto je veći dio pacijenata kod nas iz ortodontskih razloga, sve se više bavimo parodontologijom, jer je takav oblik suradnje izrazito važan kako bi se funkcionalni i estetski rezultati na kraju u potpunosti ostvarili.

DM: Koji je vaš princip rada?

Ortho Design: Naš je princip rada postaviti točnu dijagnozu, provesti ju što je moguće bolje i na kraju dobiti zadovoljnog pacijenta. Pri prvom dolasku pacijentu se na temelju njegove RTG snimke i detaljnog kliničkog pregleda postavi dijagnoza i ponudi mu se neko od terapeutskih rješenja. Nakon što pacijentu bude sve jasno tek tada slijedi dogovor što će se i kako raditi. Svim našim pacijentima pristupa se individualno i s punom pažnjom.

DM: Koje tehnologije i proizvođače preferirate?

Ortho Design: Sve su naše ordinacije opremljene najnovijom tehnologijom. Pratimo sva tehnološka dostignuća u struci. Ne preferiramo posebno nekog od proizvođača, već uzimamo što smatramo najboljim.

DM: Da li ste skloniji određenim proizvođačima i kojima?

Ortho Design: Volimo surađivati i dati priliku svim proizvođačima. Tek nakon nekog vremena korištenja materijala se opredjeljujemo koji nam najviše odgovaraju. U zadnje vrijeme sve više surađujemo s tvrtkom DMG s kojom smo i u nekim dogovorima vezano za predstavljanje njihovih materijala unutar Republike Hrvatske.

DM: Koliko vam je bitno suradnja s pacijentima i da li se ona razlikuje od ostalih ordinacija?

Ortho Design: Izrazito nam je bitno da suradnja s pacijentima bude dobra. Volimo da nam odnos s pacijentima bude dijelom profesionalan, ali većim dijelom opušten. Nastojimo ostaviti pacijentima dojam prijateljske atmosfere kako bi bili što opušteniji kada sjednu u stomatološki stolac, jer svi znamo da to nije toliko jednostavno.

DM: Što vas još razlikuje od drugih stomatoloških ordinacija?

Ortho Design: Svaka ordinacija radi na svoj način, te smo zbog toga drugačiji jedni od drugih. Mi samo znamo da svoj posao radimo iz ljubavi već dugi niz godina i nadamo se da će se ta tradicija nastaviti.

DM: Da li smatrate da je konstantna edukacija u vašem poslu bitna i ako jest, na koji način se usavršavate?

Ortho Design: Svi znamo da se stomatologija kao struka razvija iz dana u dan. Iz tog razloga kako bi bili u konstantnom toku važno je educirati se i širiti svoje znanje, kako teoretsko tako i praktično. Cijeli naš tim svake godine educira se na razne načine, od seminara, teorijskih, praktičnih tečajeva, pa do časopisa i web predavanja. Također se mlađi dio tima educira pohađanjem Poslijediplomskog studija dentalne medicine na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu. Smatramo da je edukacija jedini način napredovanja u ovoj struci. Najbolji primjer je naš doktor Slavko Delladio, koji je u 28 godina bavljenja ortodoncijom završio više od 120 ortodontskih tečajeva. Također je važno naglasiti da se profil pacijenata sve više mijenja. Oni su sve zahtjevniji vezano uz estetiku i funkcionalnost. Na nama je da te zahtjeve ispunimo i da ih učinimo zadovoljnima.

DM: Da li svoje znanje prenosite na druge stomatologe i na koji način?

Ortho Design: Trenutno svoje znanje prenosi najiskusniji član našega tima doktor Slavko Delladio i to putem seminara i tečajeva na kojima je predavač i putem članaka koje redovito objavljuje u stomatološkim časopisima. Tako je ove godine u listopadu doktor bio jedan od predavača iz Hrvatske na simpoziju iz ortodoncije koji se održao u Makedoniji. Također svoje znanje svakodnevno prenosi ostatku ekipe. Što se tiče mlađeg dijela tima, oni još uvijek prenose znanje među sobom, ali imaju ambicija jednog dana prenositi ga na mlađe kolege.

 

 


Vanja Delladio Hadžović diplomirala je stomatologiju na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu 2014. godine s odličnim uspjehom. Tijekom studija odlazi na razmjenu u Sankt Peterburg, gdje u području maksilofacijalne kirurgije stječe nova iskustva. Nakon fakulteta odrađuje staž u Zagrebu u domu zdravlja, a nakon položenog stručnog ispita zapošljava se u obiteljskoj stomatološkoj Poliklinici Ortho Design čiji je vlasnik Slavko Delladio, dr. med. dent. spec. ortodont. Najviše ju zanima područje parodontologije, parodontološko-ortodontske terapije, oralne kirurgije, estetske stomatologije i primjena svjesne sedacije. Tehniku svjesne sedacije uspješno primjenjuje u dječjoj stomatologiji, ali i kod odraslih pacijenata koji pate od dentalne fobije. 2015. godine upisuje Poslijediplomski specijalistički studij dentalne medicine u Zagrebu kako bi usavršila dotadašnje znanje i stekla nova iskustva. Neprestano se usavršava na raznim stručnim kongresima i tečajevima u zemlji i inozemstvu.

Slični postovi

PREDSTAVLJAMO CAD/CAM Dentalni laboratorij Marin Grabovac

PREDSTAVLJAMO CAD/CAM Dentalni laboratorij Marin Grabovac

U svibnju 1993. godine Marin Grabovac je osnovao Dentalni laboratorij Marin Grabovac koji se nalazi u Rijeci, Ante Mandića 35 a. Od osnutka do danas laboratorij je prešao veliki put u razvitku, počevši od jednog zaposlenika i to samog ...

6215
ZUBOTEHNIČKI LABORATORIJ DENTOM

ZUBOTEHNIČKI LABORATORIJ DENTOM

Zubotehnički laboratorij Dentom započeo je svoju priču 2008. godine kad se Aleš Tomšič odlučio za samostalan put. Htio je dokazati...

1831

Komentari

Napiši komentar
Web-stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa, rad sa značajkama društvenih medija i za analizu prometa na web stranici. Pojedinosti potražite u gumbu "Prikaži detalje".
Web stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa prikazanih na web mjestu.