Priprema. Klik. Fokus: Jednostavan pristup i jasna vidljivost mjesta tretmana

186
Priprema. Klik. Fokus: Jednostavan pristup i jasna vidljivost mjesta tretmana

Učinkovito povlačenje usana i obraza od zuba izuzetno je poželjno tijekom dentalnih tretmana. Saznajte kako možete kontrolirati vlagu. Učinkovito povlačenje usana i obraza od zuba izuzetno je poželjno tijekom dentalnih tretmana. Kod postupaka adhezivnog vezivanja, na primjer, jasna vidljivost zuba je bitna. Osim toga, područje tretmana treba pravilno izolirati kako bi ostalo slobodno od krvi i sline. Saznajte kako vam OptraGate može pomoći da učinkovito kontrolirate vlagu i pruži vam neometan pogled na usnu šupljinu, tako da se možete usredotočiti na detalje.

Iako je tehnika adhezivnog vezivanja tijekom godina znatno pojednostavljena, i dalje nosi nekoliko izazova koji su ipak laki za prevladavanje u rutinskoj kliničkoj praksi. Rizik od onečišćenja površina zuba tijekom postupka vezivanja jedan je od njih. Dobro je poznato da krv i slina imaju negativan učinak na adhezivno vezivanje. Stoga standardna praksa zahtijeva odgovarajuću izolaciju operativnog područja tijekom postupka vezivanja. Postoje određeni osnovni faktori koje treba uzeti u obzir prilikom odabira odgovarajuće tehnike izolacije:

      Suradljivost pacijenta
   
  Lokacija i pristupačnost mjesta tretmana
   
  Adhezivni sustav (etkanje i ispiranje, samotav)
   
  Jednostavno i prikladno rukovanje
   
  Optimalna učinkovitost u kliničkoj praksi

Vatirane rolice, DryTips, usisavači sline, ogledala, matrice, upijajuće podloge: To su samo neki od materijala i instrumenata koji se koriste tijekom postupka. Budući da je usna šupljina mala, može postati prilično zagušena svim tim pomoćnim materijalima, što otežava kliničaru jasan pregled operativnog područja i lako dostizanje istoga. Ovaj scenarij se teško može opisati kao učinkovit. Međutim, postoji alternativno rješenje.

Posebni uređaji koji lako i nježno povlače i usne i obraze (npr. OptraGate) također poboljšavaju vidljivost mjesta tretmana i učinkovito ga izoliraju od vlage.

Izolacija kao temelj za čvrstu vezu

Općenito je prihvaćeno da je adekvatna izolacija zuba/zuba nužna za uspješno adhezivno vezivanje. Pri odabiru odgovarajuće metode izolacije, primarni cilj je osigurati da će spriječiti bilo kakvo onečišćenje krvlju i/ili slinom. Često se postavljanje gumene brane opisuje kao najučinkovitija tehnika. Međutim, u mnogim slučajevima nije moguće ili je previše vremenski zahtjevno i komplicirano raditi s dentalnom branom. Relativna izolacija nudi odličnu alternativu, ako je prikladna za adhezivni sustav i operativno područje u pitanju.

Apsolutno je nužno spriječiti rizik od onečišćenja (krv/slina) tijekom postupaka adhezivnog vezivanja.

Relativna izolacija nudi praktičan način uspostavljanja suhog radnog polja prilikom rada s samotavim adhezivnim sustavima, kao što je Adhese Universal, primjerice, pri postavljanju keramičkih restauracija.

Izoliraj. Veži. Dalje. Relativna izolacija olakšana

OptraGate vam omogućuje brzo i jednostavno izoliranje radnog područja. Retraktor usana i obraza poboljšava pristupačnost i vidljivost područja postupka. Uređaj ravnomjerno povlači usne i obraze i osigurava učinkovitu kontrolu vlage.

Bilo da postavljate izravne kompozitne smole ili neizravne keramičke restauracije - OptraGate pomaže uspostaviti idealne radne uvjete kako bi se osigurao dugoročni klinički uspjeh adhezivne veze.

OptraGate i Adhese Universal učinkovito surađuju. Samotavni adheziv dolazi u inovativnom obliku isporuke nalik na olovku s savitljivom vrhom. Olovka omogućava brzu i kontroliranu aplikaciju adheziva izravno u ustima. OptraGate omogućuje pristup svim područjima usne šupljine, čak i onima koja su teško dostupna, kako bi se zubi brzo pripremili. Uređaj omogućuje blisko praćenje područja tretmana na prisutnost sline, koja se može evakuirati kad god je potrebno. Time se dodatno smanjuje rizik od onečišćenja tijekom adhezivnog postupka.


OptraGate - Easy Placement of OptraGate from Ivoclar on Vimeo.

Raznolike primjene u kliničkoj praksi

Retraktor usana i obraza OptraGate može se koristiti u kliničkim situacijama koje idu daleko izvan postavljanja restauracija: na primjer, intraoralno skeniranje, profilaktičke mjere, dječja stomatologija, ortodoncija i stomatološka fotografija. OptraGate vam omogućuje da izložite područje tretmana, bez uzrokovana nelagode pacijentu. Budući da uređaj učinkovito povlači usne i obraze s područja tretmana, dentalna ogledala se ne moraju koristiti u tu svrhu. Pacijenti smatraju OptraGate znatno udobnijim za nošenje u usporedbi s drugim izolacijskim uređajima. Nadalje, retractor usana i obraza pomaže im da održe usta široko otvorenima tijekom stomatološkog postupka. Sva vrsta pokreta čeljusti moguća su dok je uređaj na mjestu zbog njegove trodimenzionalne elastičnosti. Kao rezultat toga, OptraGate može ostati na mjestu tijekom cijelog tretmana. Osim toga, budući da su usne potpuno prekrivene, također su zaštićene.

OptraGate će značajno pojednostaviti vaš klinički radni tok. Retraktor usana i obraza sigurno će postati neizostavna komponenta vašeg adhezivnog arsenal, jer nudi praktičnu i udobnu relativnu izolaciju za sve uključene osobe.

Slični postovi

Tetric EvoCeram Bulk Fill i Bluephase Style

Tetric EvoCeram Bulk Fill i Bluephase Style

Tetric EvoCeram Bulk Fill je nanohibridni kompozit za ispune zuba u bočnom području, koji se temelji na modernoj tehnologiji, otvrdnjava svjetlom i kontrastan...

2034
Adhese Universal

Adhese Universal

Adhese Universal je jednokomponentni, svjetlom polimerizirajući univerzalni adheziv za svezivanje direktnih i indirektnih restauracija. Kompatibilan je...

1504
Otkrijte prednosti Bluephase PowerCure svjetla

Otkrijte prednosti Bluephase PowerCure svjetla

Lampa za polimerizaciju visokih performansi s inteligentnom pomoći. Tražite li svjetlo za polimeriziranje koje može učiniti više? Ako je tako, uživat ćete u korištenju Bluephase PowerCure. Aparat za polimerizaciju visokih performansi...

307

Komentari

Napiši komentar
Web-stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa, rad sa značajkama društvenih medija i za analizu prometa na web stranici. Pojedinosti potražite u gumbu "Prikaži detalje".
Web stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa prikazanih na web mjestu.