Saznajte zašto je Dürr Dental prvoklasni separator amalgama

2552
Saznajte zašto je Dürr Dental prvoklasni separator amalgama

Dürr Dental amalgamski separatori – sigurno udovoljavaju novim regulatornim zahtjevima

Dentalni amalgam sadrži do 50% žive i stoga se ne smije ispuštati u okoliš. Dürr Dental amalgamski separatori pouzdano uklanjaju amalgam iz otpadnih voda vaše stomatološke stolice/jedinice pomoću preciznog centrifugalnog uređaja u kombinaciji s hidrodinamičkim sustavom samočišćenja visokih performansi. Dürr Dental proizvodi ovu opremu gotovo 30 godina i lako nadilazi Međunarodni standard za odvajanje amalgama (ISO 11143: 2008) koji zahtijeva najmanje 95% retencije amalgama. Naravno, Dürr Dental nudi praktičan koncept odlaganja. Nakon odvajanja, amalgam se automatski unosi u spremnik za skupljanje. Spremnik je potrebno zamijeniti samo kada se dosegne maksimalna količina punjenja. Odlaganje je podložno zakonskim odredbama i provode ga ovlaštene tvrtke.

Za razliku od konvencionalnih sedimentacijskih separatora, Dürr Dental centrifugalni sustavi imaju permanentnu provjeru razine napunjenosti. Razina punjenja spremnika redovito se prati tijekom svakog ciklusa i tijekom tretmana. Čim se dosegne maksimalna razina punjenja, vizualni i zvučni signal upozorava liječnika ili asistenta da zamijeni spremnik za amalgam ili kontaktira ovlašteni servis za recikliranje. Tek tada se spremnik mora zamijeniti. Ovaj postupak sprječava nepotrebne dodatne izdatke i štedi troškove. Praktični mehanizam poluge također olakšava uklanjanje spremnika. Visoka stopa odvajanja amalgama za više od 98 % u skladu je sa svim zakonskim zahtjevima. Na primjer, separator amalgama CAS 1 za integraciju u stomatološke jedinice premašuje regulatorne zahtjeve sa stopom separacije za više od 99% (ISO 11143: 2008) te je stoga izbor za budućnost.

Separacijski sustavi dostupni su za sve veličine klinika i ugrađuju se nizvodno od dentalne usisne jedinice. Na taj se način ne gubi snaga sukcije zbog amalgamskog separatora. Separatori koji su integrirani izravno u sukcijske sustave mogu smanjiti njihovu snagu. Zahvaljujući  softveru Tyscor Pulse, trenutni status sustava je uvijek vidljiv. Softver automatski obavještava o neriješenim zadatcima, kao što je zamjena posude za skupljanje amalgama. U slučaju greške, Tyscor Pulse prikazuje ako se greška može otkloniti od strane osoblja ili pruža mogućnost izravnog informiranja servisera putem elektroničke pošte. Tehničar tada može tražiti rješenje putem daljinskog održavanja.

Kako mogu sačuvati živu iz amalgamskom otpada?

Ugradnjom ISO 11143:2008 certificiranog separatora amalgama. Postoje opcije za pojedinačne stolice ili više stolica koje koriste centralni ili individualni amalgamski separator tvrtke Dürr Dental. O tome možete razgovarati s vašim lokalnim ovlaštenim Dürr Dental savjetnikom za prodaju i servisnim tehničarem.

Kako se reciklira?

Nakon što se spremnik vrati ovlaštenoj tvrtki za recikliranje, isti osigurava da se sadržaj prerađuje u skladu s aktualnim regulatornim zahtjevima.

Koje vrste sustava amalgamskih separatora nudi tvrtka Dürr Dental?

  • CAS 1: integrirano rješenje

CAS 1 kombinirani separator tvrtke Dürr Dental je vrijedan dodatak mnogim stomatološkim jedinicama. On posjeduje stopu  separacije više od 99% (ISO 11143: 2008) i stoga je izbor za budućnost. Radi tiho i nudi snažan DC pogon bez četkica koji se lako može nositi s višesatnim radom i velikim količinama tekućine. Dvostupanjsko odvajanje učinkovito sprječava da se tijekom aspiracije unese krvna pjena, čime se štiti suha sukcijska jedinica nizvodno od stolca. Dvostupanjski sustav s ciklonskim separatorom i dinamičkom separacijskom turbinom postiže mnogo veću učinkovitost separacije od tradicionalnih metoda i gotovo se ne može čuti tijekom rada. CAS 1 separatori prikladni su za mnoge stomatološke jedinice  i često su već tvornički instalirani od strane vodećih proizvođača stomatoloških jedinica.

  • CA 1/ CA 2 / CA 4: fleksibilno, modularno rješenje

CA separatori mogu se instalirati bez smetnji u sukcijski put. CA 1 s kućištem savršeno je prikladan za naknadnu  ugradnju u stomatološku jedinicu s vrlo malim promjenama na samoj jedinici. CA 2 separator optimiziran  je  za uporabu  sa sukcijskim jedinicama VS 300, VS 600 ili Tyscor VS2 za dvije stomotološke jedinice. CA 4 separator jednostavno se ugrađuje poslije sustava za sukciju VVS 900 ili VS 1200 za 4 stomatološke jedinice. Svi CA sustavi rade po principu centrifugiranja s hidrodinamičkim samočišćenjem i automatski se uključuju čim otpadna voda iz dentalne jedinice uđe u separator. Vizualni prikaz u svakom  trenutku daje informacije o trenutnom operativnom stanju.

 

Slični postovi

VistaScan Nano Easy – pouzdana dijagnostika u kompaktnoj jedinici

VistaScan Nano Easy – pouzdana dijagnostika u kompaktnoj jedinici

Uz VistaScan Nano Easy na raspolaganju vam je moderan skener slikovnih ploča s izvrsnom kvalitetom slike.

1988
Nudimo Vam cjelovito rješenje najviše kvalitete - Durr Dental

Nudimo Vam cjelovito rješenje najviše kvalitete - Durr Dental

Dürr Dental AG osnovali su 1941. braća Karl i Wilhelm Dürr iz Gechingena. Sjedište tvrtke Dürr Dental je u Bietigheim-Bissingenu, gdje se oko 400 zaposlenika bavi proizvodnjom, istraživanjem i razvojem.

1137
VistaScan Mini View – Skener slikovnih ploča sa zaslonom osjetljivim na dodir za intraoralne formate

VistaScan Mini View – Skener slikovnih ploča sa zaslonom osjetljivim na dodir za intraoralne formate

VistaScan Mini View čini dijagnostiku slikovnih ploča bržom, pouzdanijom i praktičnijom za stomatologe.

2411

Komentari

Napiši komentar
Web-stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa, rad sa značajkama društvenih medija i za analizu prometa na web stranici. Pojedinosti potražite u gumbu "Prikaži detalje".
Web stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa prikazanih na web mjestu.