SMART FLOW - CIJELI DIGITALNI LANAC PROCESA

1397
SMART FLOW - CIJELI DIGITALNI LANAC PROCESA

CIJELI DIGITALNI LANAC PROCESA IZ JEDNOG IZVORA
ZA ORTODONTSKE ORDINACIJE I LABORATORIJE.


SAMO KOD SCHEU-DENTALA!

Predstavljamo vam zajednički "set alata" koji osigurava dokazani proces u digitalnom tijeku rada. Predstavljamo SMART FLOW - cjelovitu ponudu za digitalni procesni lanac - iz jednog izvora. Nakon postupka skeniranja nudimo čitav asortiman proizvoda za svaki korak, počevši od digitalne transpozicije zuba, 3D tiska do terapije pacijenta. To rezultira cjelovitim procesnim lancem optimiranim za ortodontske ordinacije i laboratorije:

Koncept je osmišljen tako da korisniku nudi mogućnost ulaska u SMART FLOW u bilo kojem trenutku te omogućuje odgovarajuću liniju proizvoda i uslugu iz jednog izvora.


PRVI KORAK - PLANIRANJE

OnyxCeph3TM CA® SMART 3D 2.0 softver dizajniran je za planiranje, transpoziciju i kontrolu u okviru aligner terapije.

 

  • Obrada setova podataka
  • Kefalometrijsko mjerenje
  • Virtualno segmentiranje zubi
  • Transpozicije / set-upovi kontrolirani CA® filozofijom softvera
  • Priprema i izvoz podataka za tiskanje
  • Generiranje 3D izvješća
  • Izravan izvoz podataka u softver Asiga Composer

Nakon skeniranja s pomoću intraoralnog skenera ili skenera modela, podaci se iz softvera uvoze putem VDDS sučelja u OnyxCeph3TM CA® SMART 3D 2.0. Potrebno je obratiti pažnju da se obrađuju samo zatvoreni STL podaci.

U sljedećem koraku OnyxCeph3TM CA® SMART 3D 2.0 automatski popravlja uvezene podatke i priprema ih za daljnju obradu. Prije početka transpozicije set-upa, skenirani modeli čeljusti moraju se obraditi i montirati. Softver vrši automatsku kontrolu transpozicije tijekom set-upa koja se temelji i kontrolira CA® CLEAR ALIGNER filozofijom dr. Pabla Echarrija. Kontrola nad terapijskim postupkom i stvaranje vrijednosti tijekom svih uključenih koraka liječenja ostaje u vašim rukama.

Softver OnyxCeph3TM CA® SMART 3D 2.0 dostupan je kao klinička ili laboratorijska verzija s licencom do pet radnih mjesta u mreži, uključujući jednodnevni trening softver.


DRUGI KORAK - TISKANJE

Očite su prednosti 3D pisača Asiga MAX™:

  • Kompaktan, tih i brz: 2 sata u slojevima od 100 μm u vertikalnom usmjerenju s pomoću smole IMPRIMO® LC Model
  • Jednostavno z-poravnavanje
  • Dokazani postupak za upotrebu brojnih materijala
  • SPS®: pametni sustav pozicioniranja za precizne rezultate tiskanja

Za tiskanje modela 3D pisačem potrebni su STL podaci. Uz samo nekoliko klikova modul za izvoz OnyxCeph3TM CA® SMART 3D 2.0 softvera generira STL podatke i prenosi ih na 3D pisač Asiga MAX™.

Softver za pisač Asiga Composer pozicionira uvezene podatke o modelu na platformu u prostoru za tiskanje. Asiga Composer zamišljen je kao nesting softver za pozicioniranje podataka i stvaranje potpornih struktura za stabiliziranje objekata. Softver za tiskanje ne obrađuje STL podatke.

Nakon što se objekti konačno pozicioniraju odabire se odgovarajući materijal, npr. IMPRIMO® LC Model za modele. Posljednji korak prije početka ispisa je određivanje debljine sloja. Pomoću funkcije slicing objekt se reže na slojeve i izračunavaju se slike za projiciranje.

Parametri materijala koji su pohranjeni u softveru osiguravaju pravilnu polimerizaciju smole u odgovarajućoj debljini sloja. Po završetku postupka tiskanja, predmeti se moraju ukloniti s platforme, očistiti izopropilom i polimerizirati u svjetlosnoj peći. Za polimerizaciju potrebna je svjetlosna peć s valnom duljinom od 385 nm i zaštitni plin. Sada se modeli mogu upotrijebiti za tehniku toplog tlačenja.


TREĆI KORAK – TOPLO TLAČENJE

BIOSTAR®MINISTAR S® predstavljaju maksimalne performanse u vezi s tehnikom toplog tlačenja u ordinacijama i laboratorijima:

  • Radna temperatura postiže se u samo jednoj sekundi
  • Posjeduje tehnologiju skeniranja za jednostavno programiranje
  • Patentirana kontrola termostatskog grijača
  • Jasno strukturiran prikaz
  • Zvučni i optički signali tijekom upotrebe
  • Ergonomski spremnik granulata
  • Suvišan granulat pada natrag u spremnik i ponovno se primjenjuje
  • MINISTAR S®: radni tlak od 4 bara
  • BIOSTAR®: radni tlak od 6 bara, baza podataka o skeniranom materijalu i indikacije, upute za primjenu i video animacije

Strojevi za toplo tlačenje BIOSTAR® i MINISTAR S® certificirani su za upotrebu u digitalnom tijeku rada. Omogućuju izuzetno precizne rezultate toplog tlačenja. Trenutne verzije opremljene su tehnologijom skeniranja i patentiranom kontrolom termostatskog grijača. BIOSTAR® knjižnici pristupa se preko zaslona velikog formata koja vas vodi kroz pojedinačne radne korake.

Za izradu set-upa tiskani model (zubni luk) postavlja se na platformu modela te se CA® folije u različitim debljinama (meka, srednja, tvrda) tlače. Model je prije tlačenja prve CA® folije potrebno prvo prekriti izolacijskom folijom ISOFOLAN®. Točan postupak možete pronaći u BIOSTAR® knjižnici.


ČETVRTI KORAK – LIJEČENJE

Za liječenje pacijenta možete odabrati razne proizvode, ovisno o terapijskom napretku.

  • CA® CLEAR ALIGNER: Nevidljiva i nježna korekcija zubi
  • INDIVIDUA®: Precizan sustav neizravnog lijepljenja
  • MEMOTAIN®: Retainer za stabilizaciju zubi

 

 

Digitalni tijek rada završava točno tamo gdje je započeo - na stomatološkoj stolici. Ovisno o trenutnom terapijskom statusu mogu se koristiti razne naprave za liječenje. Prvi izbor za nevidljivu i nježnu korekciju malokluzije je CA® CLEAR ALIGNER sa svojim klinički dokazanim sustavom s tri udlage.

INDIVIDUA®  je prijenosna maskom ​​za tehniku ​​neizravnog lijepljenja, najprikladnija je za brzo i jednostavno pozicioniranje bravica.

MEMOTAIN® je retainer izrađen od Nitinola®, osigurava stabilizaciju zubi nakon završetka tretmana. Računalno kontrolirana proizvodnja jamči visoku preciznost prilagođenu individualnom obliku zubi pacijenta.

Slični postovi

DOWNLOAD NOW: Thermoforming Workshop - Scheu Dental

DOWNLOAD NOW: Thermoforming Workshop - Scheu Dental

On Friday, June 25th, 2021, a webinar called "Thermoforming Workshop" was held by lecturer André Büscher from Scheu Dental. There was an overview of SCHEU equipment MINISTAR and BIOSTAR and some accessories (Power Point); an...

1693
Sustav IMPRIMO® - Sve za 3D tisak

Sustav IMPRIMO® - Sve za 3D tisak

IMPRIMO® LC Model je svjetlosno polimerizirajuća smola koja je najprikladnija za pune ili šuplje modele, npr. s odvojivim bataljkom. Glatka i neporozna površina nudi optimalne uvjete za daljnju obradu, poput primjerice tehnikom toplog tlačenja....

1595
OnyxCeph3™ CA® SMART 3D 2.0 - Ortodontski softver za ordinaciju i laboratorij

OnyxCeph3™ CA® SMART 3D 2.0 - Ortodontski softver za ordinaciju i laboratorij

Poboljšana verzija provjerenog OnyxCeph3™ CA® SMART 3D-a i dalje je usredotočena na potrebe vlasnika laboratorija u smislu preciznog planiranja, transpozicije i kontrole rješenja za digitalne alignere i multiband naprave . Osim već postojećih...

1424

Komentari

Napiši komentar
Web-stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa, rad sa značajkama društvenih medija i za analizu prometa na web stranici. Pojedinosti potražite u gumbu "Prikaži detalje".
Web stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa prikazanih na web mjestu.