Stomatološka ordinacija Brozović

7843
Stomatološka ordinacija Brozović

Stomatološka ordinacija Brozović temelji se na 45-godišnjem oralnokirurškom iskustvu i individualiziranoj stomatologiji. U svom specijalističkom području, oralnoj kirurgiji, uz suvremeni mikrokirurški pristup u standardnim i implantološkim operativnim zahvatima, poseban djelatni i znanstveni fokus je na augmentacijama kosti i mekih tkiva u zahtjevnim implantacijskim slučajevima te estetskoj mukogingivnoj kirurgiji. Rad u ovoj disciplini, u suradnji s inozemnim partnerima, rezultirao je razvojem novih tehnika u dentalnoj implantologiji. Stomatološku ordinaciju Brozović čine:

  • Selina Brozović, dr.med.dent.
  • Mirko Brozović, dr.med.dent., specijalist oralne kirurgije
  • sc. Juraj Brozović, dr.med.dent., specijalist oralne kirurgije



Juraj Brozović rođen je 27. prosinca 1985. godine u Splitu. U rodnom gradu završava prirodoslovno-matematičku gimnaziju (III. gimnazija, Split) 2004. godine i upisuje Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, gdje diplomira 2009. godine među studentima s najvišim prosjekom. Dobitnik je triju Dekanovih povelja (2007., 2008. i 2009. godine). Poslijediplomski doktorski studij upisuje 2009. godine te disertaciju brani 2014. godine, uvodeći novu metodu u područje dentalne implantologije. Specijalističko usavršavanje iz oralne kirurgije započinje 2012. godine u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, za čijeg trajanja mu je dodijeljena nagrada “prim.dr. Vladimir Mikolji”. Specijalistički ispit polaže 2016. godine. Iste godine izabran je u zvanje znanstvenog suradnika Stomatološkog fakulteta u Zagrebu. Autor je više znanstvenih i stručnih radova u međunarodnim i domaćim časopisima te je aktivni sudionik međunarodnih i domaćih znanstvenih i stručnih skupova. Kontinuirano se educira u međunarodno prepoznatim klinikama iz područja oralne kirurgije i parodontologije. Vanjski je suradnik Studija dentalne medicine Medicinskog fakulteta u Splitu od 2013. godine, gdje održava nastavu kolegija „Dentalna implantologija“. Autor je i izvođač serije tečajeva pod imenom “Augmentacijski postupci”, u kojoj održava kontinuiranu kiruršku edukaciju stomatologa. Član je Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog društva za oralnu kirurgiju, gdje je član upravnog odbora, te Hrvatskog društva za dentalnu implantologiju. Govori engleski, njemački i talijanski jezik.

 

PRIKAZ SLUČAJA

Horizontalna augmentacija kosti cijepanjem aveolarnog grebena uz simultanu implantaciju

Značajniji gubitak tvrdog i mekog tkiva alveolarnog grebena onemogućuje predvidljivo postavljanje dentalnih implantata u jednom aktu. Rekonstrukcija takvih defekata nužan je korak u implantološkoj terapiji. Uporaba augmentacijskih materijala poput autolognih, alogenih, ksenogenih, aloplastičnih i kombiniranih već desetljećima ima čvrste kliničke dokaze. Veličina i morfologija defekta, skupa s protetskim planom, usmjeruju klinički odabir augmentacijskog postupka. Augmentacije većih defekata zahtijevaju i veći potencijal biomaterijala, odakle i česta indikacija za blok-augmentacijom s autolognom kosti, zlatnim standardom u oralnoj kirurgiji.

Ovdje je prikazan slučaj horizontalne augmentacije desne mandibule tehnikom uzdužnog cijepanja grebena uz simultanu implantaciju dvaju implantata.

Pacijent je bio 32-godišnji muškarac s uznapredovalom resorpcijom desnog mandibularnog alveolarnog grebena. Horizontalna komponenta resorpcije bila je izraženija, uz uzak pojas keratinizirane sluznice. Rezidualni greben je u vestibulooralnoj dimenziji varirao između 3 mm i 5 mm. Anamnestički je pacijent bio bez osobitosti te urednog parodontološkog statusa, nepušač.

Pod lokalnom anestezijom odignut je režanj poludebljine te je alveolarni greben podijeljen uzdužno piezoelektričnim nožem. Korištenjem instrumenata za cijepanje i širenje grebena dobivena je adekvatna bukolingvalna prostorna dimenzija za simultanu postavu dentalnih implantata. Postavljena su 2 cilindrična titanska implantata, uz ispunjavanje sadržanog koštanog defekta ksenogenim biomaterijalom. Augmentirano područje prekriveno je resorptivnom kolagenom membranom i autolognim membranama dobivenim prešanjem trombocitom bogatog fibrina. Operativno područje zatvoreno je monofilamentnim PVDF šavovima. Nikakvih kliničkih niti subjektivnih problema nije bilo za vrijeme inicijalnog cijeljenja i oseointegracije. Klinička situacija nakon 9 mjeseci pokazala je uspješnu oseointegraciju te su implantati iskorišteni kao sidrišta vijčano retiniranog metalkeramičkog mosta.

Ovaj prikaz slučaja primjer je manje složene augmentacije, koja uz povoljne anatomske i protetske uvjete omogućuje istovremeno postavljanje implantata s predvidljivim ishodom terapije.


Slični postovi

Pet razloga zašto bi svi stomatolozi trebali posjedovati diodni laser!

Pet razloga zašto bi svi stomatolozi trebali posjedovati diodni laser!

The Gemini je diodni laser za meka tkiva. Jedinstvena tehnologija dualne valne duljine objedinjuje valnu duljinu lasera za optimalnu apsorpciju melanina od 810 nanometara i valnu duljinu lasera za optimalnu apsorpciju vode od 980 nanometara.

1294
VistaSoft – srce vaše digitalne ordinacije

VistaSoft – srce vaše digitalne ordinacije

Od izrade i uređivanja radiografskih snimaka i slika s kamere do dijeljenja snimaka putem Cluod-a, pa sve do planiranja implantata i kirurških šablona – VistSoft drži sve konce digitalnog slikovnog prikaza. Najnovija generacija visoko učinkovitog...

1385

Komentari

Napiši komentar
Web-stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa, rad sa značajkama društvenih medija i za analizu prometa na web stranici. Pojedinosti potražite u gumbu "Prikaži detalje".
Web stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa prikazanih na web mjestu.