Sve što ste voljeli i više: Novi Omni-Matriks držač matrice i matrica

491
Sve što ste voljeli i više: Novi Omni-Matriks držač matrice i matrica

Kada se govori o restaurativnoj stomatologiji, ispuni II klase čine više od 50% od svih ispuna koje urade opći stomatolozi. Kada su u pitanju ovi često neugodni slučajevi, Ultradent-ov nov i poboljšani jednokratni držač Omni-Matrix i matrica su idealan alat za pomoć kliničarima da urade prekrasne ispune II klase na stražnjim zubima.


Ultradent-ov novi redizajnirani Omni-Matriks jednokratni držač i matrica

Dizajn obruča Omni-Matriks držača i dalje ima mogućnosti koje su kliničari voljeli i prije, uključujući tu dizajn s krilima ili bez krila, jednokratnu upotrebu, široke i uske trake, ali sada ima više: novi dizajn tijela. Glava stuba(kolčića) i novi dizajn tijela omogućuju da se držač Omni-Matriks prilagodi različitim oblicima preparacije u bilo kojem kvadrantu usta, bez žrtvovanja kvaliteta ili komfora pacijenta.  


Meet the NEW Omni-Matrix Disposable Retainer and Matrix Band

Omni-Matriks držač se također može koristiti zapojedinačne ili istovremene preparacije a dostupan je sa dizajnom krila ili bez njih. Kao i do sada, stomatolog ima mogućnost korišćenja polifolija ili ultra tankih traka od nerđajućeg čelika za poliranje u univerzalnoj ili uskoj širini. Držači su također već pripremljeni i jednokratni, čime se eliminira potreba za sterilizacijom i dezinfekcijom istih prije ili nakon upotrebe- što predstavlja uštedu vremena i novca. Plus,Omni-Matriks držač se lako uklanja bez oštećenja materijala za restauraciju.


Držač Omni-Matrix proizvodi se s krilcima ili bez njih.

Za minimalno invazivnu terapiju, Omni-Matriks držač je vrlo praktičan kada se ukloni patološko tkivo ali su kontakti na proksimalnoj površini očuvani. Za korištenje Omni-Matriksa u ovakvim situacijama, dr Todd Snyder kaže: U ovakvim situacijama mi je potrebno nešto što mogu brzo da prilagodim prema obliku zuba i rekonstruiram izvornu morfologiju zuba. Dizajn preparacije bez ugroženih kontakata dozvoljava mi pogodnost korišćenja držača matrice da napravim adekvatan oblik, kao i dobar kontakt.


Omni-Matriks držač i matrica su prikladna opcija za robnovu anatomije zuba efikasno
i jednostavno kod kaviteta II klase u bočnom segmentu zubnog niza.

Zato što je na vrhu liste neophodnih komponenti za rad svakog stomatologa za ispune II klase jednokratni držač matrice, Ultradent-ov redizajnirani Omni-Matriks držač dobija sjajne ocene na račun svog novog izgleda samog tijela držača. Dr George Freedman je rekao – Brzo, praktično i jednokratno! Što više možete tražiti? Dr Todd Snyder je rekao Omni-Matriks držač mi omogućava da radim brzo i efikasno. U poslu i životu općenito, bilo šta što omogućava kvalitet i efikasnost je, iskreno, neprocjenjivo.


Omni-Matriks jednokratni držač i matrice imaju značajke koje ste zavoljeli i više od toga:

  • Neusporediv dizajn tijela idealan je kako za rad na jednom tako i za istovremeni rad na više ispuna

  • Inovativni oblik omogućuje nenadmašnu vidljivost tijekom rada i udobnost za pacijenta

  • Tanke matrice od nehrđajućeg čelika koje se prilagođavaju pripremi

  • Jedinstveni dizajn sa ili bez krila za individualni pristup prema potrebama

  • Jednokratan dizajn koji vam štedi vrijeme i novac

Slični postovi

Tehnike fasetiranja za transformaciju zuba

Tehnike fasetiranja za transformaciju zuba

Mali restorativni zahvati na prednjim zubima često donose velike rezultate, pod uvjetom da se poštuju često objavljivana osnovna načela.

1907
MTAFlow cement - glatka konzistencija i bioaktivni materijal za liječenje

MTAFlow cement - glatka konzistencija i bioaktivni materijal za liječenje

MTAFlow cement s mineralnim trioksidnim agregatima za popravke je dizajniran da se miješa brzo, glatko i jednostavno u odgovarajuću konzistenciju za različite procedure. MTAFlow cement ima glatku konzistenciju zahvaljujući veoma fino...

397
SR Nexco Paste - prirodni izgled restauracija

SR Nexco Paste - prirodni izgled restauracija

Novi svjetlom polimerizirajući SR Nexco kompozit u pasti za laboratorij, nudi potpuno prirodni izgled restauracija.

1355

Komentari

Napiši komentar
Web-stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa, rad sa značajkama društvenih medija i za analizu prometa na web stranici. Pojedinosti potražite u gumbu "Prikaži detalje".
Web stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa prikazanih na web mjestu.