Tetric EvoCeram Bulk Fill i Bluephase Style

2164
Tetric EvoCeram Bulk Fill i Bluephase Style

Tetric EvoCeram Bulk Fill je nanohibridni kompozit za ispune zuba u bočnom području, koji se temelji na modernoj tehnologiji, otvrdnjava svjetlom i kontrastan je na rentgenu. Tetric EvoCeram Bulk Fill otvrdnjava svjetlom valne dužine u području 400-500 nm (plavo svjetlo) i može se nanositi u slojevima debljine do 4 mm.

Indikacije:

- Ispuni za mliječne zube
- Restoracije u stražnjoj regiji (razredi I i II, uključujući zamjenu pojedinačnih kvržica)
- Ispuni klase V (karijes zubnog vrata, erozije korijenova, klinasti defekti)
- Rekonstrukcijski postupak
- Prošireno pečaćenje na molarima i premolarima

Da bi se ostvario optimalni učinak, Tetric EvoCeram Bulk Fill treba nanijeti u slojevima maksimalne debljine 4 mm i adaptirati prikladnim instrumentom. Kod velikih kaviteta gdje je teško oblikovati kontaktnu točku, može se dodatno upotrijebiti specijalni instrument za kontaktne točke. Dovoljna izloženost polimerizacijskom svjetlu spriječit će nekompletno stvrdnjavanje. Kada koristite metalnu matricu, dodatno polimerizirajte kompozitni materijal s bukalne ili lingvalne/palatalne strane nakon uklanjanja matrice, ako se ne koristi polimerizacijsko svjetlo Bluephase ili se svjetlosna proba ne može idealno pozicionirati, tj. distalno od kompozita ili divergentnog kuta raspršenja.Danas se u mnogim slučajevima za prvi sloj upotrebljava tekući kompozit, kako bi se dobio jednakomjerni sloj na dnu kaviteta i istovremeno olakšalo postavljanje slijedećeg materijala. Po izboru je za prvi tanki sloj moguća primjena tekućeg kompozita. Ovaj se izborni sloj mora zasebno otvrdnuti.

Bluephase Style je LED polimerizacijska lampa koja emitira plavo svjetlo visokog intenziteta. Primjenjuje se za polimerizaciju svjetlosno polimerizirajućih stomatoloških materijala neposredno na dentalnoj jedinici. Namjenska upotreba ujedno uključuje pridržavanje napomena i pravila iz ovih Uputa za upotrebu.

Indikacije:

Lampa Bluephase Style je sa svojim “Polywave” širokovalnim spektrom prikladna za polimerizaciju svih svjetlosno polimerizirajućih stomatoloških materijala, koji se polimeriziraju svjetlošću u rasponu valnih duljina od 385 – 515 nm. Ti materijali uključuju restauracije, vezujuće agense/adhezive, baze, premaze, pečate fisura, privremene materijale te cementne materijale za ortodontske bravice i indirektne restauracije, poput keramičkih inlaya.

Prije svake upotrebe dezinficirajte kontaminirane plohe polimerizacijske lampe, svjetlosnog vodiča te štitnika od blijeska svjetlosti. Nadalje, utvrdite da predviđeni intenzitet svjetlosti omogućuje odgovarajuću polimerizaciju. U tu svrhu redovito provjeravajte da svjetlosni vodič nije kontaminiran ni oštećen te kontrolirajte intenzitet svjetlosti.

Slični postovi

Učinkovit i bez kompromisa - tetric EvoCeram Bulk Fill

Učinkovit i bez kompromisa - tetric EvoCeram Bulk Fill

Je li moguće izraditi visokokvalitetni estetski ispun u svega nekoliko minuta? Sve do unazad godine dana ovaj odgovor bi za mene bio vrlo jednostavan - NE.

1642
Izvješće o slučaju: Enamelast lak sa fluoridima

Izvješće o slučaju: Enamelast lak sa fluoridima

Trošenje zuba uslijed stiskanja ili škrgutanja se kontinuirano povećava. Slijedom toga, izloženi i bolni/osjetljivi zubi kao i preosjetljivo korijenje postali su čest razlog posjeta stomatološkoj ordinaciji. Ali svakako, ne zahtijeva svaki...

543

Komentari

Napiši komentar
Web-stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa, rad sa značajkama društvenih medija i za analizu prometa na web stranici. Pojedinosti potražite u gumbu "Prikaži detalje".
Web stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa prikazanih na web mjestu.