ZUBOTEHNIČKI LABORATORIJ DENTOM

1834
ZUBOTEHNIČKI LABORATORIJ DENTOM

Zubotehnički laboratorij Dentom započeo je svoju priču 2008. godine kad se Aleš Tomšič odlučio za samostalan put. Htio je dokazati da se zanimanjem zubotehničar može drugačije baviti, na višoj razini, i nadao se od toga stvoriti uspješan posao. I uspio je. Uvijek je vjerovao kako pacijenti zaslužuju uistinu novi, širi osmijeh. Na osnovi ovog uvjerenja i iskustva zaključio je kako je budućnost u kombinaciji digitalizirane ordinacije i ljudskih vještina.



„Stvaranje širih osmijeha“ nije samo praznorječje već konkretno poslanstvo zubotehničkog laboratorija Dentom. Uvažavaju ga na svakom koraku. Redovito se usavršavaju u inozemstvu kod najznačajnijih stručnjaka i strastvenih prenositelja znanja na nove generacije zubotehničara. Znanje je za Dentom dugoročna investicija u uspjeh.

Zubotehnički laboratorij Dentom nalazi se u Ljubljani. Osnivaču i vlasniku Alešu Tomšiču pridružio se Primož Nakrst. Oni već dugo surađuju i imaju više od 15 godina iskustva u stvaranju širih osmijeha. Laboratorij je poznat po fiksnoj protetici, ali naravno, u njemu obavljaju i druge zubotehničke radove.

Drugi stup na kojem gradi Dentom su uz stalno usavršavanje također i suvremene tehnike i tehnologije. U laboratoriju veliku pozornost posvećuju fotografiji koju je moguće korisno i učinkovito upotrijebiti u mnogim postupcima. Prije svega, naravno, prilikom pružanja kvalitetnih usluga pacijentima (snimak stanja, promjena, osmijeha itd.), ali i evidentiranja slučaja, mjerenja razvoja i napretka, marketinga itd. Budući da postoji želja da dentalna fotografija postane dio zanimanja, namjerava Aleš u skoroj budućnosti organizirati tečaj dentalne fotografije. Na njemu će biti osnove fotografije nadgrađene sadržajima koji otkrivaju pravu „komunikaciju“ između ordinacije i tehnike. Svi zainteresirani možete se Alešu obratiti već sada.

Dentom je u praksu uveo DSD odn. Digital Smile Design. To je digitalna simulacija novog osmijeha kojoj slijedi i analogna. Ovo je tek jedan u nizu koraka kojeg Dentom koristi za kvalitetno ostvarivanje konačnog proizvoda. Aleš ističe kako je kvalitetno planiranje jedan od najznačajnijih poteza za kvalitetan i estetski konačni rezultat.

Aleš je uvjeren da će se u budućnosti znatan dio zanimanja zubotehničara usmjeriti u digitalizaciju. Primjećuje kako se ona u Sloveniji u usporedbi sa susjednim zemljama koristi mnogo manje ili čak nedovoljno. Stoga laboratorij uskoro namjerava još više prilagoditi digitalnom dobu. Investirat će u opremu za uzimanje digitalnih otisaka napravljenih pomoću intraoralnih skenera. Aleš vjeruje da ručni rad neće izumrijeti i da strojevi još dugo neće zamijeniti ljude. Ljudsko oko i ruka imaju pogotovo u vrhunskoj estetici neusporedive prednosti. Ujedno, upravo područje vrhunske estetike zamišlja poput dugog putovanja koje često zahtijeva ulaganja veće od ostvarene dobiti. Ali osmijeh pacijenta na kraju prevagne sav uložen trud. Kad smo Aleša na kraju upitali kako zamišlja budućnost, odvratio je kako uvijek iznova želi presezati svoje prethodne uspjehe, samo se tako, naime, mogu osobni i poslovni uspjesi nastaviti razvijati.

 


 

Slični postovi

PREDSTAVLJAMO CAD/CAM Dentalni laboratorij Marin Grabovac

PREDSTAVLJAMO CAD/CAM Dentalni laboratorij Marin Grabovac

U svibnju 1993. godine Marin Grabovac je osnovao Dentalni laboratorij Marin Grabovac koji se nalazi u Rijeci, Ante Mandića 35 a. Od osnutka do danas laboratorij je prešao veliki put u razvitku, počevši od jednog zaposlenika i to samog ...

6221
Predstavljamo Vam 11 dentalnih laboratorija u regiji - 2. dio

Predstavljamo Vam 11 dentalnih laboratorija u regiji - 2. dio

Tijekom dugogodišnjeg postojanja naš tim imao je prilike sresti mnoge uspješne dentalne tehničare i biti dio tih uspješnih priča. Prije nekoliko godina odlučili smo široj publici - regiji - predstaviti te laboratorije, povezati ih radi...

1223

Komentari

Napiši komentar
Web-stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa, rad sa značajkama društvenih medija i za analizu prometa na web stranici. Pojedinosti potražite u gumbu "Prikaži detalje".
Web stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa prikazanih na web mjestu.