ApexCal i Apexit Plus - pouzdano punjenje korijenskih kanala

4206
ApexCal i Apexit Plus - pouzdano punjenje korijenskih kanala

ApexCal

ApexCal je kremasta pasta na bazi kalcijevog hidroksida i koristi se za privremenu dezinfekciju i brtvljenje korijenskih kanala. ApexCal se također može koristiti za direktno i indirektno prekrivanje pulpe.

ApexCal je spreman za korištenje i može se efikasno nanositi direktno u kanal uporabom kanila. ApexCal – ova kremasta konzistencija omogućava i efikasno nanošenje u kanal lentulo spiralama.

Kako se ApexCal ne stvrdnjava, lako ga je isprati. Zbog visoke pH vrijednosti od 12.5, ApexCal ima vrlo snažan baktericidan učinak.

Zbog visoke rendgen vidljivosti od oko 400% Al, omogućava rendgen dijagnostiku tijekom endodontskih tretmana.

Prednosti:

  • Jednostavno direktno nanošenje
  • Lako ispiranje
  • Snažan baktericidan učinak
  • Visoka rendgen vidljivost


Apexit Plus

Apexit Plus je rendgen vidljiva obturacijska pasta na bazi kalcijavog hidroksida koja ne kontrahira. Koristi se za trajnu obturaciju korijenskih kanala, u kombinaciji sa svim tehnikama punjenja kanala gutaperkom.

Zbog nove formule Apexit Plus je pogodan za trajnu obturaciju korijenskih kanala u kombinaciji sa svim tehnikama punjenja kanala gutaperkom. Apexit Plus ne sadrži formaldehide i farmaceutske supstance kao npr. kortikosteroide i antibiotike. Zbog svoje izuzetne konzistencije, Apexit Plus se može koristiti i u morfološki kompliciranim kanalima.

Apexit Plus je dostupan u automix štrcaljkama. Intrakanalni nastavci omogućavaju direktnu aplikaciju u koronarnu trećinu korijenskog kanala. Zamiješani Apexit Plus može se koristiti tijekom tri sata, ukoliko je na sobnoj temperaturi i pri uobičajenoj vlažnosti.

Prednosti:

  • Pogodan za sve obturacijske tehnike
  • Dobra biokompatibilnost
  • Dugotrajno brtvljenje
  • Ugodan

Slični postovi

Antibiotici u endodonciji

Antibiotici u endodonciji

Antibiotici su antimikrobni lijekovi koji se koriste za liječenje infekcija kada se klinički procjeni da je odbrana domaćina nedovoljna za prevladavanje postojeće infekcije. Svrha antibiotske terapije je pomoći odbrani domaćina u kontroli i...

20076
Irigacija korijenskog kanala: Kemija djeluje tamo gdje fizika zataji!

Irigacija korijenskog kanala: Kemija djeluje tamo gdje fizika zataji!

Dobra mehanička obrada kanala, bilo ručna ili strojna, sigurno je važan preduvjet za dugoročan uspjeh endodontskog postupka. Iz tog razloga sam joj  dugo vremena pridavao veliku važnost i – zajedno sa Dr. Riitanom iz Italije – razvio sistem...

5328
Vaša ulaznica u svijet pametne endodoncije nalazi se ovdje!

Vaša ulaznica u svijet pametne endodoncije nalazi se ovdje!

Moderna endodoncija koristi koncepte koji, uz pomoć uređaja, značajno povećavaju kvalitetu terapije. Manje terapijskih koraka i reducirano vrijeme terapije olakšavaju posao stomatologu te terapiju čine podnošljivijom za pacijenta.

1893

Komentari

Napiši komentar
Web-stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa, rad sa značajkama društvenih medija i za analizu prometa na web stranici. Pojedinosti potražite u gumbu "Prikaži detalje".
Web stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa prikazanih na web mjestu.