Pojačana zaštita od karijesa i erozija

4561
Pojačana zaštita od karijesa i erozija

Novi zaštitni lak koji sadrži fluor kao homogeno rješenje s brojnim prednostima

Profesionalna aplikacija fluoridnih lakova se ubraja u priznate metode zaštite od karijesa i erozija. Novi fluoridni lak Fluor Protector S proizvođača IvoclarVivadent doprinosi unaprjeđenju stomatološke zaštite u tom pogledu.

Inovativna tehnologija laka Fluor Protector S je rezultat desetljetnog stručnog iskustva tvrtke IvoclarVivadent koja je jedan od vodećih proizvođača stomatoloških materijala. Novi fluoridni lak je razvijen u uskoj suradnji s kliničarima. Njihovi osobni zahtjevi kao i želje pacijenata su ukomponirane u ovaj visoko kvalitetni sustav.

Sadržaj fluora i njegova koncentracija nisu jedini čimbenici koji odlučuju o kliničkom uspjehu nekog proizvoda. Svojstva poput jednakomjerne aplikacije preparata, raspoloživosti fluora, stvaranja depoa, viskoznosti, vlaženja površine, ali i estetike određuju kakvoću fluoridnog laka. O ovim složenim interakcijama se vodilo računa kod novog praparata koji ispunjava sve navedene zahtjeve.

Fluor Protector S kao izvor fluora sadrži amonijev fluorid koji se u potpunosti otapa u otapalu laka. Drugi spojevi fluora poput natrijeva ili kalcijeva fluorida pokazuju drukčija svojstva pa često dolaze u suspenzijama – proizvodima s neotopljenim česticama. Ti nehomogeni preparati se prije primjene moraju promiješati. Pri tome se ne može osigurati da se sve sadržane tvari ravnomijerno rasporede unutar otopine. Zbog toga su koncentracije unutar suspenzije različiteFluor Protector S je u startu homogena otopina koja je odmah spremna za aplikaciju te omogućuje ravnomjerno nanošenje. Homogenost, osim toga, potiče dobroprijanjanje laka za površinu zuba.

Inovativni lak sadrži 7700 ppm potpuno otopljenog fluora. Fluor Protector S u kratkom vremenu otpušta fluor zbog čega je neposredno zajamčena zaštita cakline. Na zube se gusto naslaguju čestice slične kalcijevom fluoridu. Budući da se one prilikom napada kiselina razlažu na kalcij i fluorid, kiselina ne može direktno napasti caklinu ili dentin. Zaštitini sloj djeluje kao depo koji duže služi kao izvor fluora i kalcija. 

Niska viskoznost za složenije površine

Niska viskoznost zaštitnog laka pozitivno utječe na površinsku napetost i mogućnost vlaženje površine. Za razliku od gustih, viskoznih lakova, ovaj se jednostavno aplicira i razmazuje te lako prodire u složenu strukturu površine. Na taj načindovoljna koncentracija fluora dopire i do rizičnih mjesta poput ogoljelih zubnih vratova, aproksimalnih ploha, rubova ispuna i krunica ili poroznih dijelova zuba te područja oko ortodontskih bravica.


Lak se aplicira jednostavno i brzo. Ako nije moguće provesti profesionalno čišćenje, dovoljno je temeljito oprati zube. Budući da preparat kao otapalo sadrži vodu te do određene mjere tolerira vlažnu sredinu, dovoljno je postići relativno suho radno polje. Važna napomena: Potrebno je nanijeti samo jedan tanki sloj
 Fluor Protector S laka. 

To je potpuno dovoljno za postizanje željene zaštite. Ovakav postupak ima nekoliko prednosti: Lak površinu zuba presvlači ravnomjerno i ona ostaje glatka, a pri tome se dobro prilagođava boji što je pacijentima važno. Osim toga, jednom tubom se može opskrbiti veća površina.

Zahvaljujući svojim svojstvima koja prate zahtjeve iz prakse 
Fluor Protector S je više od fluoridnog laka te se može profesionalno koristiti u zaštiti od karijesa, erozija i preosjetljivih zubi.



Dr. Gabriele David,
Schaan/Liechtenstein
Popis literature dostupan na upit (leserservice@dzw.de)

Slični postovi

Učinkovit i bez kompromisa - tetric EvoCeram Bulk Fill

Učinkovit i bez kompromisa - tetric EvoCeram Bulk Fill

Je li moguće izraditi visokokvalitetni estetski ispun u svega nekoliko minuta? Sve do unazad godine dana ovaj odgovor bi za mene bio vrlo jednostavan - NE.

1660
Klinički prikaz slučaja: Restauracija II klase uz upotrebu 3M Filtek Supreme Flowable i 3M Filtek One Bulk Fill materijala

Klinički prikaz slučaja: Restauracija II klase uz upotrebu 3M Filtek Supreme Flowable i 3M Filtek One Bulk Fill materijala

Pacijent se javio sa neadekvatnim amalgamskim plombom koja je pokazivala znakove rubnog labavljenja, diskoloracije i sekundarnog karijesa. Pacijent se žalio na toplinsku osjetljivost i osjetljivost na zagriz. Plan terapije je podrazumevao...

511
Single Bond Universal – Otkrijte univerzalno adhezivno rješenje

Single Bond Universal – Otkrijte univerzalno adhezivno rješenje

Jedna bočica za sve! Potpuno jetkanje i samojetkanje - Single Bond Universal lijepi na svim površinama, uključujući caklinu, dentin, keramiku, cirkonij, plemenite i neplemenite legure i kompozite - bez prethodnog nanošenja primera.

2475

Komentari

Napiši komentar
Web-stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa, rad sa značajkama društvenih medija i za analizu prometa na web stranici. Pojedinosti potražite u gumbu "Prikaži detalje".
Web stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa prikazanih na web mjestu.