5 novih načina da iskoristite najviše iz vaših samomiješajućih štrcaljki

793
5 novih načina da iskoristite najviše iz vaših samomiješajućih štrcaljki

Preferirani način korištenja kompozitnih cemenata je upravo postao bolji. Otkrijte samomiješajuću štrcaljku koja ne samo da smanjuje materijalni i plastični otpad, već je i više ergonomičnija, higijenska i lakša za korištenje.

Za mnogeje korištenje kanila (šprica) za miješanje odabrani model rada za kompozitne cemente. One pružaju konzistentnu, visoko-kvalitetnu mješavinu i omogućuju direktno nanošenje na restauraciju ili preparaciju. Dok ove prednosti učinkovito dolaze s tipičnim gubitkom materijala u samoj kanili, novorazvijeni sustav omogućuje još bolje rukovanje dok smanjuje i gubitak materijala i višak plastike. Pogledajte pet novih poboljšanja samomješajućih štrcaljki koje mogu uticati na poboljšanje vaših postupaka.

Prvo poboljšanje: Vrhovi kanila za miješanje koji smanjuju gubitak materijala
Šprice za miješanje koriste statički mikser u kanili za kombinovanje dviju komponenti kompozita- često poznatih kao katalizator i baza- u homogenu pastu. Zbog dizajna, nešto paste ostaje u mikseru. Sa standardnim sistemima, u mikseru ostaje oko 0,35 g paste, dok se samo oko 0,16 g materijala koristi za krunu. Ovo znači da duplo više materijala ostaje u mikseru.  Kako bi se riješilo pitanje materijalnog otpada, 3M je razvio vlastituštrcaljku i mikro vrh kanile za 3M Relyx Univerzalni Kompozitni Cement (slika 1). Kraći dio za miješanje smanjuje gubitak materijala na gotovo 0.07 g-80% manje- dok nudi i dalje izvrsnu kvalitetu miješanja. Stoga, iako štrcaljka sadrži samo 3,4 g kompozitnog cementa, može se koristiti za sličan broj upotreba kao drugi sustavi.


Slika 1: Tipični nastavci za miješanje za standardne štrcaljke za miješanje u odnosu na 3M Relyx Universal Micro Mixing Tip.

Drugo poboljšanje: Ergonomska štrcaljka za miješanje u obliku bačve
Značajno smanjenje u gubitku materijala u 3M Relyx Universal Micro Mixing Tip-u znači da je puno manje cementa potrebno za 15 primjena nego što se očekuje od standardnih štrcaljki pune veličine. Ova ušteda materijala pružila je priliku 3M-u da ponovo razmisli o dizajnu tijela štrcaljke. Umjesto korištenja dugog duplog bačvastog oblika, 3M se odlučio za ergonomske prednosti manjeg, kraćeg dizajna sličnog dizajnuštrcaljkama s tekućim kompozitom.Dva dijela paste Relyx Universal Resin Cement-a su potpuno zatvorena u cilindričnom obliku koji glatko pristaje u ruci. Ovaj oblik omogućuje da se štrcaljke uzmu pod bilo kojim kutom kako bi se prišlo regiji na koju se nanosi cement (slika 2), Zahvaljujući maloj veličini štrcaljke, udaljenost između ruke i vrha kanile je smanjena, što pomaže preciznoj primjeni materijala. Ovaj dizajn štrcaljke je nagrađen prestižnom nagradom Red Dot Design Award u 2021 godini.


Slika 2: Relyx Universal štrcaljka za miješanje kompozitnog cementa

Treće poboljšanje: Prepolovljen plastični otpad
Ogromne količine otpada se stvaraju u stomatološkim ordinacijama diljem svijeta. Kao tvrtka koja primjenjuje znatnost kako bi stvorila svijet s manje otpada, 3M podržava korake prema ekološki prihvatljivijim postupcima u stomatološkoj praksi. Osim 80% smanjenja materijala potrebnog za rad, manji vrh miješalice i manja štrcaljka Relyx Universal Composite Cement predstavljaju 50% smanjenje stvaranja otpada tijekom primjene (Slika 3). Nova štrcaljka čini korištenje čepa nepotrebnim - to je jedan komad plastike manje u smeću.


Slika 3: Veličina štrcaljke i volumen od 15 kanila za miješanje Relyx Universal resin Cement u usporedbi sa standardnim štrcaljkama za miješanje.

Četvrto poboljšanje: Bolja kontrola higijene
Za razliku od standardnih štrcaljki koje imaju rubove i rezove, Relyx Universal Resin Cement štrcaljka ima glatku površinu koja se lako čisti. Nadalje, cijeli vrh štrcaljke je zatvoren u vrhu za miješanje tijekom upotrebe, štiteći otvor od kontaminacije. Konačno, cilindri standardnih štrcaljki su otvoreni i obično se pohranjuju s već korištenom kanilom kako bi se osiguralo zatvaranje. Relyx Universal Resin Cement štrcaljka je drugačija. Opremljen je sa ventilnim mehanizmom koji čisto zatvara štrcaljku i omogućuje higijensko skladištenje bez već korištene miješalice (slika 4). Vrh za miješanje djeluje kao ključ koji otvara i zatvara ventil kao što je prikazano na slici 5.


Slika4: Pogled sprijeda na štrcaljku 3M Relyx Universal Resin Cement zatvorenu s ventilom na vrhu.


Slika 5: BPogled izbliza na otvor štrcaljke 3M Relyx Universal Resin Cement sa zatvorenim ventilom ( gore lijevo,A). Prikaz rastavljenih dijelova ventila i štrcaljke s dvije rupe za istiskivanje paste ( gore desno, B).  Kanila za miješanje postavljena na zatvoren ventil (C1), rotacija miksera postepeno otvara ventil (C2), potpuno otvoren spreman za istiskivanje paste pri 90 okretanja (C3). Za uklonjanje vrh potrebno ga je zarotirati natrag u početni položaj, što dovodi do zatvaranja ventila.

Peto poboljšanje: Olakšano korištenje s manje komponenti
Klasični sustav dolaze s ravnom ili običnom kanilom te širokom s dva nastavka – jednim za primjenu u usnoj šupljini i jednim za primjenu u endodonciji. To su četiri komponente koji treba da budu pri ruci i da ih bude uvek (slika 6).


Slika 6: 4 komponente za miješanje za standardne sustave (lijevo) u odnosu na dve komponente za Relyx Universal resin Cement.

Relyx Universal Resin Cement, opet, zahtijeva samo dvije komponente: jedan mikser i jedan ekstender. Relyx Universal Micro Mixing Tip ima kratki, zakrivljeni vrh koji omogućuje jednostavnu primjenu za dopune i pripreme. Nastavak za produživanje se može ugraditi izravno. Ovo smanjuje broj komponenti prepolovljuje, čime se smanjuje i potreban inventar u radu.


Slika 7: Poređenje standardnih nastavaka za produženje (levo) i Relyx Universal Micro Mixing tip sa produženim vrhom (desno)

Dodatno, nastavak za produženje koji odgovara Relyx Universal Micro Mixing Tip je duži i tanji od trenutno dostupnih nastavaka za endodonciju, čime se olakšava primjena u korijenskom kanalu (Slika 7).

Zaključak
Relyx universal Resin Cement štrcaljka za miješanje nudi 5 impresivnih poboljšanja u uštedi materijala, smanjenju količine otpada, ergonomiji, higijeni i jednostavnosti korišćenja. Ova poboljšanja rješavaju nedostatke današnjih sustava za miješanje i pomažu da se kompozitno miješanje cementa podigne na višu razinu.


Autor: Andrea Boehm
Inženjer strojarstva, diplomirao 1994. na Sveučilištu primijenjenih znanosti u Münchenu. Već 22 godine u dizajniranju i razvoju medicinskih uređaja. Pridružio se 3M u 2006 godini. Radi kao izumitelj proizvoda za sustave za isporuku i izdavanje u odjelu rješenja za oralnu njegu. Radio na razvoju: Intraoralne štrcaljke, ScotchBond Universal Flip cap, Bulk fill composite capsule, Quick mix kapsule, Ketac Universal Aplicap, Mixing brizgalice za Relyx Universal, Scotchbond Universal Plus new Flip cap.

Slični postovi

Single Bond Universal – Otkrijte univerzalno adhezivno rješenje

Single Bond Universal – Otkrijte univerzalno adhezivno rješenje

Jedna bočica za sve! Potpuno jetkanje i samojetkanje - Single Bond Universal lijepi na svim površinama, uključujući caklinu, dentin, keramiku, cirkonij, plemenite i neplemenite legure i kompozite - bez prethodnog nanošenja primera.

2475
Novi samovezujući 3M Relyx Universal Composite Cement

Novi samovezujući 3M Relyx Universal Composite Cement

3M™ RelyX™ Universal Composite Cement je dvokomponentni sistem koji zadovoljava sve potrebe za jednofaznim samoljepljivim cementiranjem ili u kombinaciji s 3M™ Scotchbond™ Universal Plus Adhesiveom, adhezivnim dvofaznim cementiranjem zubnih...

1455
Držite se inovacija: 5 prednosti modernih univerzalnih sustava ljepila

Držite se inovacija: 5 prednosti modernih univerzalnih sustava ljepila

Od dodatnog radiopacitete do mogućnosti zatvaranja dentina zahvaćenog karijesom, moderna univerzalna ljepila dolaze s nizom proceduralnih prednosti. Vrijeme je da ponovo otkrijete univerzalne adhezive i naučite o njihovim prednostima koji ste...

1066

Komentari

Napiši komentar
Web-stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa, rad sa značajkama društvenih medija i za analizu prometa na web stranici. Pojedinosti potražite u gumbu "Prikaži detalje".
Web stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa prikazanih na web mjestu.